29 sep 2020

Op avontuur naar Friesland (deel 2)

Als we als selectie net zo veel punten zouden pakken als het aantal kilometers die we moeten afleggen dan zouden we kunnen spreken van een topseizoen. Maar helaas verloopt het seizoen tot nu toe iets anders dan van te voren ingeschat en staan we pas op 2 punten. We konden zaterdag desondanks met veel vertrouwen weer afreizen naar het hoge noorden want tenslotte waren we tot nu toe nog ongeslagen in Friesland (1 wedstrijd gespeeld, 1 gewonnen).

Voordat er naar Friesland afgereisd kon worden moest er eerst weer een flinke puzzel opgelost worden als gehele selectie. Aangezien we naast punten pakken ook heel veel moeite hebben om fit te blijven moesten er van diverse teams spelers weggeplukt worden om toch compleet onze wedstrijden te kunnen spelen.

CSL uit Britsum was vandaag de tegenstander, ik had er zelf nog nooit van gehoord maar ze staan bovenaan dus ze moesten wel een aardig balletje kunnen schieten. Wat snel duidelijk werd bij het inspecteren van het veld is dat zand een luxeproduct is in het dorpje Britsum, op het kunstgrasveld was namelijk geen zand te bekennen wat zorgde voor een aantal glijpartijen en gevaarlijke situaties.

Ondanks onze goede start aan de wedstrijd waar we snel de leiding pakten liepen we de rest van de wedstrijd eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan. Niet eens omdat CSL zoveel beter dan ons speelde, maar simpelweg om het feit dat we dit seizoen te lage percentages schieten om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Eén voordeel, we weten in ieder geval waar we aan moeten werken als selectie (ben er van overtuigd dat dat wel weer goed komt). Kort samengevat, we gingen de rust in met een 9-5 achterstand en wisten kort na rust nog enigszins aansluiting te vinden op 10-8 en 12-10 maar wisten het gat nooit volledig te dichten. Sterker nog: bij een stand van 14-12 wisten we ook het gat van de korf niet meer te vinden en eindigde de wedstrijd misschien een beetje geflatteerd maar wel verdiend in een 19-12 overwinning voor CSL.

In ieder geval genoeg werk aan de winkel voor ons als selectie. Te beginnen met aankomende zaterdag tegen een andere Friese ploeg; de Hoeve. Helaas zonder publiek, maar hopelijk kan er weer een stream opgezet worden zodat er toch nog naar de wedstrijd gekeken kan worden. Op naar punten, een fitte selectie, en hopelijk dat er over een tijdje weer publiek langs de lijnen mag staan!

Kusjes Milko