15 apr 2024

ODIK C1 herfstkampioen

Juul herovert de bal op de Meeuwen

Liesbeth hangt de medailles om

ODIK C1 heeft zich op 3 oktober met een dik-verdiende winstpartij op De Meeuwen C2 verzekerd van het kampioenschap in de najaarscompetitie van de 2e klasse D.

De ploeg van Jan Willem van Ede en Liesbeth Bouter heeft de hele competitie geen enkel punt af hoeven te staan en heeft een vet positief doelsaldo (+23), terwijl alle overige ploegen uit hun poule in de min staan. Volgende week staat nog wel de wedstrijd tegen Oost Arnhem op het programma, maar die kan geen roet meer in het eten van de C1 gooien.

Met de dames Juul, Sophie, Noor en Yara en de heren Eward, Evan, Daan en Stijn in de basis werd De Meeuwen direct onder zware druk gezet. De ploeg uit Putten zag geen kans om zich onder die druk uit te spelen. Ook met het uitverdedigen zaten de ODIK spelers er strak bovenop en wisten daarmee regelmatig de bal terug te veroveren. ODIK sloeg al snel een gaatje en bouwde dat in 50 minuten tijd uit in een klinkende 16-7 overwinning.

In de tweede helft werden ook Renske en Rowan ingebracht, zodat alle 10 de C1-spelers hun steentje konden bijdragen aan het kampioensfeestje.
Hoewel, feestje… door de corona-beperkingen was het eigenlijk maar een karig protocol, zonder ouders of andere toeschouwers en met een gesloten kantine. Maar wel met een oorkonde en een medaille, dus alle spelers waren toch wel blij.