31 mei 2023

ODIK versterkt staf

De TC en de technische staf van ODIK zijn verheugd over het feit dat we vanaf seizoen 2019/2020 de staf met een extra trainer kunnen versterken. Het gaat om Elmar Hesselink.

Elmar is een bekend gezicht voor veel ODIK’ers. De boomlange rebounder speelde jarenlang in onze hoofdmacht en begon daarna zijn trainerscarriere. Hij stond onder andere aan het roer bij KVZ in Zutphen. Na de zomer keert hij terug in Barneveld. Elmar zal dan aan de slag gaan met thematische en individuele training voor de A1-selectie en de seniorenselectie.

Ontwikkeling jeugd en huidige selectie

Uitgangspunt vanuit TC-beleid is om aankomende jaren te investeren in het doorontwikkelen van spelers en speelsters in de selectie. Daarvoor zijn in verleden ook gerichte versterkingen van buiten toegevoegd aan de selectie als kwaliteits impuls, maar met deze stap willen we vooral investeren in de ontwikkeling van de huidige en toekomstige selectiespelers.

We genieten op het moment van een uitzonderlijke generatie die ODIK wellicht tot op een niveau brengt waar het in de historie nog niet eerder heeft gespeeld. We zijn ons echter ook bewust van het feit dat onze jeugd vanuit de A een grote sprong moet maken om de aansluiting bij de selectie te vinden. We hopen met het aanstellen van Elmar niet alleen niveau van de huidige selectie te verbeteren, maar ook de doorgroei mogelijkheden vanuit de A naar die selectie.

Elmar, welkom terug bij ODIK en we wensen je alvast veel succes.