26 apr 2019

ODIK-speler Luuk van de Kuilen vindt het ‘mooi geweest’

BARNEVELD ,,Het is nu echt mooi geweest, ik heb gewoon teveel last van blessures.” Luuk van de Kuilen stopt met korfballen op het hoogste niveau en houdt zijn sportieve toekomst open. ,,Maar eerst wil ik nog kampioen worden op het veld.”

Jurre Jochemsen

De 31-jarige Barnevelder kwam een paar jaar geleden terug vanuit Wageningen om samen met het ‘vriendenteam’ dat ODIK 1 heet, prijzen te pakken. ,,Samen met de trainer, Hugo van Woudenberg en een speler als Gilbert Punt wilden we er wat moois van maken. Ik zei toen al dat ik dit voor nog een paar seizoenen zou doen en na deze veldcompetitie is het dus echt over en uit.” Een ‘versleten lichaam’, zoals hij het zelf noemt, is ook debet aan zijn besluit er een punt achter te zetten. ,,Pfff, waar ik allemaal geen last van heb gehad de laatste tijd. Het is altijd mijn linkerbeen waar ik problemen mee heb, of het nu de kuit of de knie is, ik merk gewoon dat er veel slijtage is.” Eigenlijk wilde hij enkele jaren geleden al stoppen met de korfbalsport. Toen kon hij de lokroep van ODIK echter niet weerstaan. ,,Ik heb voor mezelf ook vaak hard getraind en wilde mooie dingen doen met de club. Dat is gelukkig wel aardig gelukt.” Wat heet; in de twee jaar dat hij speelde in het rood-wit, pakte hij drie titels en verloor hij slechts één wedstrijd. ,,Ja wat dat betreft heb je wel gelijk dat ik redelijk op het hoogtepunt stop. Maar volgend jaar spelen we in de zaal dus sowieso een niveau hoger (in de Hoofdklasse) en dat zou misschien nog vaker trainen kunnen betekenen. Ik wil dat niet meer, want ik ben ook erg druk met het werk in het bedrijf van mijn vader (Van de Kuilen Vakschilders). Wat ik volgend seizoen ga doen, weet ik echt nog niet.”

ALGEMEEN RESERVE Stoppen met sporten zal Van de Kuilen – broertje van Florien die ook jarenlang in het eerste van ODIK heeft gespeeld – niet zo snel doen. ,,Ik houd de boel open maar ik krijg genoeg advies van anderen. ‘Ga toch volleyballen, ga toch tennissen of word coach’, is er al geroepen. Nou, nogmaals, ik weet het nog niet. Ik zou ook algemeen reserve kunnen worden bij ODIK. Maar goed, dat zien we later wel. Eerst nog twee weken vrij en dan richten we ons weer op de titelstrijd op het veld.”

Bron: Barneveldse Krant