29 sep 2019

ODIK F2 toont karakter en veerkracht tegen DVO F4

Na de spannende wedstrijd vorige week tegen DVO F4 stond dit weekend de return op het programma in Bennekom. Dit keer werd er strategisch vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Buru en iedereen was mooi op tijd en had er weer veel zin in.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter in opleiding werd al snel duidelijk dat DVO op revanche zinde en het duurde dan ook niet lang, voordat de thuisploeg de bal door de korf wist te schieten en een 1-0 voorsprong wist te bereiken. Na de eerste 10 minuten was er even een korte pauze en moest coach Lianne aan de bak om de ploeg weer op scherp te zetten. Dat lukte heel goed, twee ploegen die echt gewaagd waren aan elkaar, maar dit keer kwam ODIK tot scoren via Jasper en stond er een 1-1 op het scorebord.

In het derde kwart was het opnieuw DVO dat een doelpunt maakte en stond ODIK F2 opnieuw op een achterstand 2-1. Met nog tien minuten op de klok leek het voor de jongste jeugd een onmogelijke opgave, maar zoals gebruikelijk zat het venijn in de staart. De gelijkmaker kwam enkele minuten voor tijd van de hand van Anouk (2-2) en een verdiend gelijkspel leek in de maak. Toch bepaalde de slotminuut de wedstrijd. ODIK wist nog eenmaal heel snel de bal uit de verdediging naar de aanval te brengen en een opgelegde kans voor Anouk werd niet onbenut gelaten (2-3). DVO kreeg vervolgens ook nog een paar grote schotkansen, maar de bal stuiterde op de korf en viel er niet door heen waardoor ODIK er alsnog met de winst vandoor ging.

Volgende week gaat ODIK F2 op bezoek bij Keizer Karel in Nijmegen. Maar noteert u alvast de thuiswedstrijd op 12 oktober tegen SKF F3, want de eerste ODIK-kampioen van het seizoen 2019-2020 zal dan het kampioenschap uitbundig gaan vieren!