01 jun 2023

ODIK A1 komt tekort tegen Spirit A1

Op 30 maart speelde ODIK A1 zijn veertiende zaalwedstrijd van dit seizoen, uit tegen Spirit A1.
Spirit A1 is een goede middenmoter (14 uit 14) in de 1e klasse C, terwijl ODIK het bijzonder moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden. Met slechts 5 punten uit 14 wedstrijden neemt de ploeg van Albert en Anke de voorlaatste plek in, net één puntje boven hekkensluiter Telstar.

Youri Lam in de rebound

Het ruime verschil op de ranglijst kwam ook in de wedstrijd pijnlijk tot uiting. Al na 4 minuten keek ODIK tegen een 4-0 achterstand aan.

Opvallend was de rommelige organisatie bij de rood-witten. De looplijnen van de aanvallers zagen er nogal ondoordacht en willekeurig uit, waardoor de ballijnen niet vrij werden gespeeld. Het rondspelen van de bal ging daardoor traag en stroef en dat gaf Spirit de mogelijkheid om de boel verdedigend op slot te zetten.

Gaande de wedstrijd liep de achterstand steeds verder op. Ook de wissels (Youri voor Roan en Rosalie voor Rhodé) mochten niet baten.
Extra jammer was dat een deel van het Spirit-publiek zich respectloos erg onsportief gedroeg door luidkeels te joelen bij gemiste kansen door ODIK. Sommigen scheppen er kennelijk genoegen in om de rivaliteit tussen de clubs “onder en boven het spoor” een sterk negatieve lading te geven. Zo jammer!

Spirit won het onderlinge duel overtuigend en terecht met 22 – 10. Volgende week kan ODIK zich veilig spelen in de wedstrijd tegen Mia, de nummer 6 op de ranglijst.

Klein lichtpuntje bij -of beter: naast- deze wedstrijd was het feit dat de problemen met de camera van de ODIK-fotograaf zijn opgelost, waardoor de wedstrijdbeelden gelukkig weer de gewenste kwaliteit hebben….