03 apr 2022

ODIK 1 sluit zaalseizoen waardig af

Na afloop van de reguliere competitie stond er voor ODIK 1 nog een toegift voor promotie / degradatie op het programma. Die Play-Off’s zouden toegang kunnen bieden tot de zogenaamde Tussenklasse. Maar dan moest wel Deetos-Snel uit Dordrecht over 2 wedstrijden geklopt worden. De eerste poging, op dinsdag 29 maart, werd een fiasco; ODIK werd er met 26-11 afgerost. Op zaterdag 2 april volgde de herkansing. Die hoefde dus “alleen maar” met meer dan 15 doelpunten verschil gewonnen te worden om door te gaan…

ODIK had een slimme actie op touw gezet om de tribunes vol te krijgen; alle jeugdteams konden voorafgaand aan de wedstrijd gratis patat , frikadellen en kroketten komen eten en limonade drinken. Nou, dat hebben ze geweten in de keuken van de Veluwehal! Tussen de 70 en 80 kinderen waren op dit buitenkansje afgekomen. Een groot deel van hen, inclusief hun ouders, bleven daarna in de hal om de wedstrijd te bekijken.

Voordat de wedstrijd begon werden de jeugdkampioenen van dit zaalseizoen in het zonnetje gezet.  Dat was overigens snel gefikst, want het waren maar 2 teams, de F2 en de D3. Zij liepen door een erehaag naar het midden van de zaal om het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. 

Geëscorteerd door de D1 als Team van de Week betraden vervolgens de hoofdrolspelers van vandaag het veld.

Melle sterk in de rebound

topschutter Milko

De vrees voor een nieuwe zeperd tegen het zeer sterke Deetos werd gelukkig niet bewaarheid. Sterker nog, ODIK kon prima opboksen tegen het leger van Ben Crum. Onze twee rebound specialisten, Bart en Melle, waren hun directe tegenstanders zelfs regelmatig de baas. En dan te bedenken dat de tegenstander van Melle eerder in de Korfbal League heeft gespeeld!

Wat ODIK vooral opbrak was de schotvaardigheid van de Deetos dames. Dat kwartet was gewoon heel moeilijk te verdedigen, want als er kort op die aanvallers werd gesloten, brachten ze onze verdedigers op snelheid in de problemen. Vooral Rhodé had het zwaar. Zij is, komend uit de A1, in het diepe gegooid en moet zich nu staande zien te houden tegen seniorentoppers uit de Hoofdklasse. Extra pech voor haar was dat zij tegen Maureen Oudman, hun sterkste dame, kwam te staan. Rhodé deed haar uiterste best, maar het lukte haar gewoon niet om Oudman aan banden te leggen. Maar respect voor de lef en de inzet!!

Milko ontpopte zich opnieuw als topschutter en was in hoge mate verantwoordelijk voor de doelpunten productie aan Barneveldse zijde. Mede daardoor stond bij rust een alleszins hoopvolle 11-13 stand op het scorebord.

Cees tekent voor de 22-22

De tweede helft was zelfs nog sterker van de rood-witten. Daar kwam bij dat Deetos gaandeweg wat afzakte en niet het niveau van de eerste helft kon vasthouden. Er werd door Deetos volop gewisseld maar dat bracht weinig verbetering. Na zo’n 20 minuten spelen werd het zowaar echt spannend, toen Cees zijn schot door de mand zag gaan en daarmee voor een 22-22 tussenstand tekende!

Deetos onderkende het gevaar en zag kans om een tandje bij te schakelen. In die laatste 5 minuten scoorden zij 4 doelpunten, waar ODIK er slechts één tegenover kon stellen. De snelle rekenaar weet het al; de eindstand werd 23-26 voor Deetos-Snel.

Dat betekent dat ODIK geen aanspraak meer kan maken op promotie naar de Tussenklasse, maar dat is goed beschouwd niet iets om treurig van te worden. Met de spelersgroep die wij hebben mogen we er trots op zijn om in de Hoofdklasse te ballen. Hopelijk kunnen we dat niveau volgend seizoen ook vasthouden. 

Foto’s van de wedstrijd zijn  hier te zien.