26 feb 2024

ODIK 1 pakt de punten bij Amicitia

Op 15 oktober pakte ODIK 1 de volle buit in een door coach Ruud vd Hoef als “taai” gekwalificeerde wedstrijd tegen Amicitia 1 uit het Overijsselse Vriezenveen; 10-14.

Rebound van Bart

Amicitia beschikt over een team met veel lengte en kracht, waarmee ODIK vooral in het begin van de wedstrijd veel moeite had.  De scheidsrechter liet in de vaak fysieke duels veel toe, hetgeen nadelig uitpakte voor de Barnevelders. Verdedigend  had ODIK alles prima onder controle.

In de tweede helft had ODIK zijn strategie beter afgestemd op het spel van Amicitia. Geduldiger in de aanval en selectiever in het benutten van de kansen. Daardoor kon ODIK domineren en de voorsprong langzaam maar zeker uitbouwen.

Tegen het eind van de wedstrijd gaf Cees nogal letterlijk de “klap op de vuurpijl” met een daverend killer-blok op een schot van zijn directe tegenstander. Assistent coach Kasper ging helemaal uit zijn dak door deze demonstratie van lef en overmacht.

Van de Hoef concludeerde dat ODIK als collectief een prima wedstrijd had gespeeld en zag daarbij een uitblinkende Brandien. 

Jos Verkerk heeft de wedstrijd met zijn camera vastgelegd, het resultaat staat in dit album