28 mei 2024

ODIK 1 klopt koploper Victum

De 1-0 van Liesbeth

ODIK 1 is in de 1e klasse A een middenmoter met uitstekend perspectief. Immers, met 14 punten uit 11 wedstrijden is het verschil met de koppositie slechts 2 punten!
De wedstrijd op 21 mei tegen de koploper Victum was dus van groot belang om de kans op een hogere positie te behouden.
ODIK startte met Milko, Bart, Liesbeth en Rosilde in de aanval en met Cees, Melle, Rhodé en Brandien in de verdediging.
Het eerste aanvalsvak liet er geen gras over groeien, want de eerste poging van Liesbeth, na amper 10 seconden, was al raak; 1-0
Victum herpakte zich en nam met 1-2 de leiding. Maar niet voor lang, want met scores van Milko (2), Bart en Cees werd de 5-2 op het nieuwe scorebord gezet. ODIK liep binnen het kwartier uit naar 8-4, maar Victum krabbelde terug naar 8-6. Brandien en Rhodé wisten het gaatje weer op 4 te brengen. Victum bleek over veerkracht te beschikken en knokte zich met afstandsschoten terug naar 11-10. De laatste 2 minuten van de eerste helft waren weer voor de rood-witten; Milko en Rhodé bepaalden de ruststand op 13-10

Topscoorder Milko

De ploeg uit Houten kwam sterk uit de kleedkamer, want binnen 3 minuten werd de stand met 13-13 gelijk getrokken.
Gelukkig liet ODIK zich niet gek maken en met een tegenoffensief werd 6 maal gescoord en kwam een tussenstand van 19-13 op het bord. Dat ging zo makkelijk dat er even iets van gemakzucht in de ploeg sloop en dat werd door Victum ijzersterk afgestraft want met 19-17 dreigde een ommekeer in de wedstrijd plaats te vinden.

Rhodé goed op dreef

Gelukkig bleef het bij een dreiging, want ODIK stroopte de mouwen nog eens op en stelde, vooral door toedoen van de topschutters Milko en Cees, orde op zaken met een dik verdiende eindstand van 25 – 19.

Topscoorders bij de mannen waren Milko (9) en Cees (7) en bij de vrouwen waren dat Rhodé (4) en Liesbeth (2). Toch was het vooral het teamwerk dat verantwoordelijk was voor de winst. Zo opereerden Melle en Bart als zeer belangrijke spelverdelers en rebounders. Ook de invallers Jochem en Sarah droegen hun steentje bij.

Na afloop waren er terecht allemaal blije gezichten, zowel bij de spelers als bij het publiek en bij de staf, waaronder assistent-coach Kasper en zijn dochtertje Jula.

Kasper en Jula

Als ODIK deze vorm weet vast te houden zit er zeker nog meer in dan de huidige 4e plek!! 

De wedstrijdfoto’s zijn hier te zien.