17 apr 2024

ODIK 1 en 2 incasseren weer nederlaag

We mogen ons gelukkig prijzen dat korfbal ‘s-winters een zaalcompetitie kent, want afgelopen weekeind was het puur hondenweer waarbij buitensport niet bepaald een lolletje is. Code geel en code rood, doe mij dan maar lekker de Veluwehal!
Nou ja, “lekker” is misschien niet een passende kwalificatie als je de wedstrijden van ODIK 1 en 2 hebt gezien. Want beide ploegen gingen voor de derde keer op rij hard onderuit. Nul punten uit drie wedstrijden is niet echt iets om warm van te worden. 

Scheidsrechter Harry Brack

ODIK 2 moest het doen zonder trainer-coach Jan Willem, die enkele dagen daarvoor per direct was opgestapt. De revaliderende Ard nam de honneurs waar.
Odik trad aan tegen Noviomagum 2, onder leiding van een oude bekende; scheidsrechter Harry Brack, ooit een roemruchte trainer-coach bij ODIK. Met zijn typerende verbale en non-verbale optreden zag hij ODIK via een 6-9 ruststand op een pijnlijke 15-25 nederlaag uitkomen.
Odik startte met Martijn, Jochem, Rachel en Rosilde in het aanvalsvak en met Joram, Maarten, Floor en Anke in het verdedigingsvak. Tot overmaat van ramp viel Florien met een pijnlijke achillespees uit en moest worden vervangen door Sara, die dat overigens prima deed.
Zoals wel vaker ontbrak het bij Odik zeker niet aan strijdlust, maar wel aan schotvaardigheid. En dan red je het niet tegen een ploeg als Novio, die nu op de 2e plek in de Res 2e klasse Fb staat. Odik moet het voorlopig met de 4e (en laatste) plaats doen.
Enkele beelden van de wedstrijd zijn hier te zien.

Daarna was het de beurt aan Odik 1 dat het moest opnemen tegen AW.DTV uit Amsterdam.
Onder begeleiding van de E1 en E2 als “Team van de Week” maakten de rood-witten hun rentree, deze keer met aardig wat publiek op de tribune.
Coach Ruud had de opstelling wat gehusseld in vergelijking met vorige week, waardoor nu Melle, Cees, Liesbeth en Rhodé in het aanvalsvak begonnen en Bart, Milko, Sandra en Joyce in het verdedigingsvak.

Liesbeth houdt Ilona in toom

Odik liet zich in de beginfase van zijn beste kant zien en opende via Cees de score. Tot 4-4 gingen de ploegen gelijk op, waarna de Amsterdammers, vooral door toedoen van de ijzersterke dame met nr 7, Ilona vd Berg, uitliepen naar 5-10. Ruud greep in met een tactische wissel, waarbij Liesbeth naar het andere vak verkaste en de ondankbare taak kreeg om die gevaarlijke Ilona in toom te houden. Vorige week was al te zien dat Liesbeth een uitstekende verdediger is en het lukt haar warempel niet alleen om Ilona af te stoppen maar zelf ook nog 2 keer tot scoren te komen. Klasse!
Maar AW.DTV heeft meer ijzers in het vuur en Odik kwam steeds zwaarder onder druk te staan.
Bij een 7-15 tussenstand dreigde een afgang als tegen Fiks, maar Odik herpakte zich en wist de schade beperkt te houden tot een verschil van 8 doelpunten. Dat resulteerde in een 10-18 ruststand.

Cees scoort 1 van zijn 9 goals

Wie dacht dat Odik bij zo’n achterstand de handdoek in de ring zou gooien, had het mooi mis.
Want de tweede helft liet zien wat een veerkracht Odik heeft.

Door doelpunten van Cees, Milko en Liesbeth werd het gat verkleind naar 4 doelpunten (16-20). De Amsterdammers schrokken daarvan en vroegen een time out aan.
Die adempauze had effect want AW.DTV liep weer verder uit, naar 20-27. De Barneveldse topschutters Cees en Milko (met in totaal resp. 9 en 8 goals) verkleinden het gat nog naar 5 doelpunten; 22-27, maar dichterbij kwam Odik niet.
Het laatste fluitsignaal klonk bij 25-30.

Een fors pak slaag natuurlijk, maar toch was er reden tot enige tevredenheid. Odik 1 is de afgelopen weken immers zichtbaar gegroeid, weet van zich af te bijten en heeft veerkracht. Ondanks het verlies heeft het Odik publiek daardoor een leuke middag gehad. “Promotie van de korfbalsport” merkte omroeper Pieter na afloop daarom terecht op.

Foto’s van de wedstrijd zijn hier te zien.