slechts tien minuten duurde

Pernix – ODIK  20-23 (12-11)

Verloop

Eerste helft:

Na de snelle 1-0 (48 sec.) kwam ODIK op 1-3 (5e min.), waarna een periode volgden het om-en-om scoren en een 5-7 stand in de 12 min. Hierna nam Pernix het heft in handen (10-7, 20e min.). ODIK kwam nog tweemaal op gelijke hoogte, 10-10  (22e min.) en 11-11 (23e min.). De ruststand was voor Pernix, 12-11.

Tweede helft:

Met drie doelpunten in vier minuten hervatte ODIK sterk de wedstrijd. Vier minuten later was het 14-14. Het werd: 15-14 (8e min.), 15-15 (herhaalde strafworp), 15-16 (10e min.).

Een fase van intimidatie, theater en uiteindelijk een schwalbe volgden elkaar in een snel tempo op met twee treffers als gevolg: 16-16 en 17-16 (beiden 11e min.).

De 13e minuut brak aan. ODIK nam het heft in handen. Dicteerde het spel profiteerde van een moegestreden Pernix dat zichzelf geen goede dienst bewees met het spelletje waarmee zij dachten ODIK te verslaan.

De rood-witten bleven fier overeind en gaven geen krimp.

Inzet, strijd, teamgeest en het geniale en tactische vernuft van coach Hugo van Woudenberg maakten dat het Leids verzet werd gebroken.

Van 17-17 in de 13e minuut ging het gestaag naar 19-23, zo’n tien minuten later. Het slotakkoord was voor Pernix. Zij openden en sloten dit koningsdrama.