01 jun 2023

Samen uit, samen thuis

Elke zaterdag gaan er tientallen ODIK’ers de weg op om uitwedstrijden te spelen. Als vereniging vinden we het belangrijk dat iedereen veilig op de bestemming aankomt en ook weer veilig terugkeert in Barneveld. Daarom een aantal belangrijke aandachtspunten:

• Ga goed voorbereid op weg. Zoek het adres van de tegenstander, bekijk vooraf de route. Zijn er bijvoorbeeld omleidingen of wegwerkzaamheden? Zo voorkom je stress onderweg.
• Houd de verkeersregels en maximale rijsnelheid in acht onderweg en zorg dat iedereen een gordel draag. Bij jeugdteams zijn de rijdende ouders hiervoor verantwoordelijk. Pas bij slechte weersomstandigheden je rijstijl aan.
• Controleer bij vertrek uit Barneveld én na afloop van de wedstrijd of alle spelers in een auto zitten, zeker als niet alle auto’s op hetzelfde momenten teruggaan. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de coach en de ouders.
• Spelers van de F worden thuisgebracht. Wacht na het uitstappen even tot het kind binnen wordt gelaten om zeker te weten dat het niet voor een dichte deur staat.

Gelukkig gaat dit vrijwel altijd goed, zaterdag in zaterdag uit. Laten we er desondanks samen scherp op blijven en elkaar hierop aanspreken, zodat alle ODIK’ers weer veilig thuis komen na een wedstrijd.

Namens het bestuur van ckv ODIK