25 apr 2024

Knap herstel ODIK F2 tegen DVO!

Het einde van het zaalseizoen nadert en met nog drie wedstrijden op het programma wordt de ontknoping in de competitie spannend. ODIK F2 en Regio’72 F2 staan samen aan kop, maar DVO F6 staat slechts drie punten achter beide koplopers.

ODIK F2 dat zich twee weken geleden liet verrassen door MIA en tegen de eerste nederlaag aanliep, stond afgelopen zaterdag oog in oog met DVO F6. Kortom, een sterke en geduchte tegenstander die ook vele wedstrijden wisten te winnen.

Zonder coach Lianne, maar met invalcoach Rachel vertrokken we rond 9.45 uur vanaf de Veluwehal richting Bennekom. Parkeren rondom de DVO-hal blijft altijd een uitdaging maar uiteindelijk lukte dit en kon de voorbereiding getroffen worden.

Om 10.30 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer en was het gelijk DVO dat van zich liet horen. ODIK was duidelijk nog niet scherp en alert, waardoor DVO het initiatief kon nemen. De spelmaker bij DVO die duidelijk slim en handig ballen onderschepte, wist ook wel raad met het vinden van de korf. DVO stond al snel op een 2-0 voorsprong en het leek een lastig wedstrijdje te worden. Net voor het einde van het eerste kwart was het Anouk die de eerste treffer liet noteren voor ODIK en voor coach Rachel dus werk aan de winkel om de 2-1 om te buigen in Barnevelds voordeel.

In het tweede kwart kwam Fiene in het veld en net zoals in de thuiswedstrijd ging zij de bewaking overnemen van de uitblinker bij DVO. Goed en scherp verdedigen dat is aan haar wel toevertrouwd maar doelpunten maken bleek ook geen probleem. Twee mooie schoten van Fiene zorgden ervoor dat ODIK de leiding overnam (2-3), waarna Anouk nog voor rust de 2-4 binnenschoot.

In het derde kwart waren de doelpunten schaars, de bal ging op en neer en ODIK speelde na de onderschepping sneller de bal in de ruimte waardoor de korf van DVO veelvuldig bezocht werd. De nieuwe schoenen van Jasper hadden even 20 minuten nodig om warm te draaien, maar toen wist hij heel mooi de 2-5 binnen te schieten. DVO had vanaf dat moment een extra superspeler binnen de lijnen, maar het spelbeeld veranderde eigenlijk niet.

De kansen voor DVO waren door uitstekend verdedigend werk van het hele team beperkt en via Anouk en Jasper werd de voorsprong in de slotfase nog verder vergroot naar 2-7. Net zoals de eerste treffer was het DVO dat ook de laatste treffer in de slotsecondes voor hun rekening nam waardoor ODIK F2 deze belangrijke wedstrijd met 3-7 knap wist te winnen. Ook de strafworpenreeks werd vervolgens met 2-3 gewonnen waarna we met een lekker gevoel en heerlijk zonnetje weer richting Barneveld vertrokken.

In deze zaalcompetitie resteren nog slechts twee thuiswedstrijden en het zaalkampioenschap is nog steeds binnen bereik. As zaterdag speelt ODIK F2 om 9.00 uur in de Veluwehal tegen hekkensluiter Wageningen F4. Komen jullie weer kijken hoe ODIK F2 er vanaf brengt? Tot zaterdag!