Op zaterdag 17 april begint het Kippentoernooi: een interne competitie tussen de ODIK-jeugd. Met je eigen team ga je spelen tegen andere teams in een poule. Uiteindelijk zullen de winnaars het tegen elkaar opnemen in een finale!

Speelschema

De wedstrijden van het Kippentoernooi vinden plaats op 17/4, 24/4, 8/5, 17/5 en 22/5. Bekijk in het speelschema wanneer jouw team een wedstrijd heeft.

Spelregels

De wedstrijden tijdens het Kippentoernooi zullen worden gespeeld volgens de normale korfbalregels. Doordat teams van verschillende leeftijden tegen elkaar spelen zijn daar een paar verduidelijkingen en uitzonderingen op nodig.

• Alle teams scoren op korven van de eigen hoogte. In wedstrijden met bijvoorbeeld C- en D-jeugd zijn er dus twee verschillende korfhoogtes op het veld. In de rust moeten ook de palen dus gewisseld worden.
  • In poule A en B wordt 4 x 10 minuten gespeeld.
  • In poule C duurt een wedstrijd 2 x 25 minuten waarbij na 12,5 minuut van vak en functie wordt gewisseld. De balgrootte is een K4.
  • In poule D, E & F wordt per twee doelpunten gewisseld en zal een wedstrijd 2 x 25 minuten duren. De balgrootte is een K5. In deze poules kan ook gebruik gemaakt worden van time-outs volgens de normaal geldende regels. Dit betekent maximaal twee per team per wedstrijd. De duur van de time-out is maximaal één minuut.

Alle thuisteams spelen in de ODIK-wedstrijdshirts. Alle uitteams in één andere kleur. De teams moeten zelf voor een scheidsrechter te zorgen.

Puntentelling

Net zoals normaal levert een overwinning 2 punten op en een gelijkspel 1 punt. Daarnaast is er elke wedstrijd een bonuspunt te verdienen door middel van de strafworpcompetitie die meteen na de wedstrijd gehouden wordt:

Strafworpcompetitie

Direct na afloop van de wedstrijd worden er strafworpen genomen. Het aantal strafworpen dat genomen wordt, is afhankelijk van het team dat bestaat uit het meest aantal spelers. Voorbeeld: Als team A bestaat uit 9 spelers en team B uit 12 spelers, dan worden er 12 strafworpen genomen. Dit betekent dat iedereen van team B aan de beurt komt en de eerste drie nemers van team A een extra strafworp nemen. Bij een gelijke stand wordt er net zo lang doorgegaan tot er een winnaar is. De winnaar verdient 1 extra punt.

Eindstand

Als aan het eind van de poulefase twee of meerdere teams met evenveel punten geëindigd zijn, wordt de stand bepaald aan de hand van de volgende punten:

1. Aantal gewonnen wedstrijden
  2. Onderling resultaat
  3. Doelsaldo
  4. Aantal gescoorde doelpunten

Uitslagen en standen

De trainers/coaches van de teams wordt gevraagd om meteen na de wedstrijd de uitslag van de wedstrijd en van de strafworpen door te sturen naar Marco Brussaard, zodat de uitslagen en standen snel voor iedereen zichtbaar zijn. Klik hier voor de standen.

Voor deze wedstrijden geldt dat iedereen zich aan het coronaprotocol van ODIK houdt. Dit betekent dus onder andere dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig kan zijn en dat je na de wedstrijd meteen naar huis gaat.