23 jul 2024

Oproep: Kijk de derby ODIK-Spirit vanuit huis

ODIK start zaterdag de jacht op het kampioenschap in de eerste klasse met een onvervalste derby. Spirit uit Voorthuizen komt op bezoek. Een wedstrijd die traditioneel veel publiek trekt. Daarom neemt ODIK extra voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. 

Zo is er een livestream van de wedstrijd te zien via het YouTube-kanaal van ODIK. Ook de wedstrijd tussen de tweede teams van beide verenigingen is live vanuit huis te volgen. Supporters van de gastploeg wordt gevraagd om liever niet naar Barneveld af te reizen.

“Normaal gesproken vinden we het een feest om tegen elkaar te spelen, het liefst met zoveel mogelijk mensen langs de lijn. In deze tijden is dat even niet verstandig. We snappen dat niemand van Spirit deze wedstrijd wil missen, dus daarom zenden we de wedstrijd live uit”, aldus het bestuur van ODIK. 

Coronaprotocol van kracht

Op sportcomplex Oosterbos geldt sowieso het coronaprotocol. Alle supporters moeten onderling anderhalve meter afstand houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen of onder de twaalf jaar oud zijn. Ook is het niet toegestaan om te schreeuwen of te zingen langs de lijn. Verder zijn er verplichte looproutes en reguleert ODIK het gebruik van kleedkamers. 

Kantine eerder dicht

Aanvullend sluit ODIK om 14.00 uur – bij aanvang van de wedstrijd tussen ODIK en Spirit – uit voorzorg de kantine. “In onze kantine moeten we ons houden aan het horecaprotocol. Dat betekent onder meer dat we een gezondheidscheck moeten doen, gegevens moeten registreren en mensen een plaats moeten wijzen. Dat is niet te doen voor de vrijwilligers achter de bar als het druk wordt.”

Voor spelers en staf van beide ploegen zal na de wedstrijd wel gelegenheid zijn om iets te drinken. Dit zal vooraf door de kantinevrijwilligers worden kortgesloten met beide ploegen. “We hopen dat dit een eenmalige maatregel is en dat we in de komende weken alsnog onze kantine kunnen openen tijdens wedstrijden van onze hoofdmacht. Het zou daarbij helpen als we kunnen rekenen op een groot aantal vrijwilligers die meehelpen bij het uitvoeren van extra taken die we in deze tijd hebben.”

Wie een handje wil helpen in de kantine of bij andere extra taken, kan zich melden via info@odik.nl. Je kunt ook zaterdag één van de bestuursleden (Cor, Ard, Joost, Christa of Mathijs) aanschieten.