25 sep 2023

Houdini act van ODIK 1

De wedstrijden van ODIK 1 zijn door de zinderende spanning vaak slecht voor je hart! In dat opzicht wist de ploeg van Hugo zichzelf op 19 oktober, in de wedstrijd tegen Noviomagum, weer eens te overtreffen.

Houdini in de boeien

Ivo scoort 1 van zijn 10 (!!) doelpunten

Ik bedoel; in de vorige eeuw maakte Harry Houdini furore als ontsnappingskunstenaar, maar wat ODIK nu weer presteerde, daar kan deze fameuze boeienkoning toch echt een puntje aan zuigen!!

Net als bij de voorafgaande wedstrijd van ODIK 2, verliep de eerste helft tamelijk probleemloos en prijkte er na een half uur een geruststellende 10-7 voorsprong op het scorebord.

Het venijn zat hem echter weer eens in de staart, met name in het laatste kwart van de wedstrijd.
Met nog een kwartiertje te spelen zag het er veelbelovend uit; ODIK had een 15-10 voorsprong bevochten en de bierglazen konden bij wijze van spreken alvast gespoeld worden voor het feest dat die avond zou plaatsvinden.
Maar daar dacht Noviomagum toch echt even wat anders over.
Onder aanvoering van Martijn Raadschilders, die ook bij het 2e was ingezet en ODIK peentjes had laten zweten, begon Novio aan een gevaarlijke opmars.
Binnen 5 minuten was de stand met 15-15 gelijk getrokken en begon een moeizame hordenloop naar de eindstreep.

Martijn Raadschilders brengt ODIK in gevaar

ODIK wist zich te herpakken en wist een gaatje van 2 punten te forceren, 17-15.
Zeker toen de uitstekend leidende scheidsrechter Laban een strafworp toekende aan ODIK, gloorde er hoop op een goede afloop.
Maar het pakte anders uit.
De strafworp werd gemist, waardoor ODIK aangeslagen raakte en Novio juist kracht en hoop wist te putten.
Het resultaat was een 17-17 gelijke stand, met nog 4 minuten op de klok.

In die slotminuten werd Noviomagum sterker en sterker en topschutter Raadschilders nam zijn ploeg bij de hand en bracht de stand op 17-18 en zelfs 17-19.
ODIK pareerde nog naar 18-19, terwijl er nog maar één schamel minuutje te spelen was.
Einde oefening dus.
Of toch niet??

Ontlading bij Hugo

In de laatste minuut was het Ivo die de gelijkmaker procudeerde; 19-19, maar de tijd was zo goed als verstreken.
Noviomagum kon de wedstrijd uitspelen maar nam kennelijk toch geen genoegen met een gelijkspel.
In een ultieme poging om de winst mee naar Nijmegen te nemen, nam Raadschilders, juist hij, de korf onder vuur. Maar deze keer miste hij en Brandien wist de rebound te pakken.
De bal kwam in het aanvalsvak van ODIK, waar Lejon in stelling werd gebracht. Vrijwel in het eindsignaal legde hij aan en scoorde de 20-19.
Wat er toen gebeurde laat zich raden. In plaats van het te omschrijven kan je beter even kijken naar de foto van Hugo en Else hiernaast, want één plaatje zegt meer dan 1000 woorden!
Proficiat, ODIK!!