16 jul 2024

“Dakje”, “Dakje”, “Dakje”

Voor koploper ODIK F2 stond afgelopen zaterdag de return op het programma tegen Keizer Karel F1. Ik vroeg me afgelopen week eens af waar nu eigenlijk die naam vandaan komt. Via de website las ik dat in 1966 door sportvereniging Noviomagum een onderafdeling werd opgericht, genaamd Philips Korfbal Vereniging Keizer Karel. In 1975 werd Philips verlaten en ging de vereniging verder onder de naam Keizer Karel. In de geschiedenis was Keizer Karel overigens vanaf 1506 tot 1555 de landsheer van uiteindelijk alle Nederlandse gewesten, van 1516 tot 1556 als Karel I koning van Spanje en van 1519 tot 1556 als Karel V Rooms-Duits keizer.

Genoeg geschiedenis voor nu, vol goede moed werd er weer verzameld bij de Jumbo aan de Buru en met twee auto’s werd richting Nijmegen vertrokken. Best een eindje rijden voor een wedstrijdje korfbal voor de allerkleinsten, maar ach de stemming zat er goed in, veel gezelligheid in de auto en dan ben je er zo!

Dit keer was coach Lianne verhinderd, maar werd dit stokje moeiteloos overgenomen door de moeder van Fiene, Martine. (Bij deze nogmaals bedankt!)

Eenmaal aangekomen bij de stadsdijk zagen we het korfbalveld van Keizer Karel al liggen, maar keek ik toch wel verrast op : geen kunstgras? Gewoon nog onvervalst groen gras, dat ruikt toch ook wel lekker. De vrijwilligers van Keizer Karel waren al begonnen om de lijnen uit te rollen en met pinnen vast te zetten….ik moest toch even denken aan mijn vroegere korfbaltijd bij OVVO in Maarssen aan de Stationsweg. Alleen de hangende rieten manden en het middenvak ontbraken nog…..

Na een bakkie koffie en thee samen met Ilco, de vader van Jasper, namen we plaats op de klaar gezette stoelen voor het publiek. Er stonden zeker wel 35 stoelen langs het veld, zouden er zoveel toeschouwers komen voor dit spannende duel? Afwachten maar….

Na de warming-up en het inschieten sprak coach Martine het team nog even toe en daar gingen we onder het genot van een stralend zonnetje van start. In de eerste tien minuten startte ODIK sterk…door een ware hattrick van Jasper stond ODIK op een 0-3 voorsprong waarna Keizer Karel de extra superspeler binnen de lijnen bracht. Keizer Karel scoorde vervolgens hun eerste doelpunt (1-3), maar voor de rust bouwde ODIK de voorsprong uit via Fiene en een hattrick van Anouk. De rust werd bereikt met een 1-7 voorsprong en met tevreden gezichten werd er even wat gedronken en vervolgens de wissels doorgevoerd.

De thuisploeg wist direct na de rust opnieuw te scoren (2-7), waarna opnieuw Jasper het vizier op scherp had en weer drie goals op rij wist te scoren. De coach van Keizer Karel bleef vlak voor ons maar onverminderd “dakje”, “dakje”, dakje” roepen om ODIK van het scoren te houden, maar de Barnevelders trokken zich er weinig van aan. Na de 2-11 door Anouk scoorde Keizer Karel een fraaie treffer 3-11, maar toen kwam de nog redelijk onzichtbare Mark in beeld. Twee goals van zijn hand zorgden voor 3-12 en 3-13, waarna de allerlaatste treffer van Jasper voor de eindstand op het scorebord zorgde : 3-14.

Een prima resultaat van ODIK F2 en met zes tevreden snuitjes werd er via het bijzondere Keizer Karel plein in Nijmegen weer koers gezet richting Barneveld.

As zaterdag staat de laatste veldwedstrijd van dit jaar op het programma. Komt u kijken om 10.30 uur bij ODIK F2 tegen SKF F3 en het kampioensfeestje meevieren? Lianne, helaas ben ik zaterdag verhinderd, maar jij kan vast ook wel een leuk verslagje schrijven toch?

Ik ben overigens benieuwd of ik vannacht nog wakker zal schrikken van het aanhoudende geroep “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, “dakje”, …….

René Oosterom