03 jun 2023

Bijna 60…(deel 9)

Door de jaren heen zijn heel wat kampioenschappen en bijbehorende promoties binnen gehaald.

4 mei 1961 kampioen

De zwart-wit foto dateert van 4 maart 1961. Door een 16-5 overwinning op DVO werd ODIK 1 kampioen in de 2e klasse CKV en promoveerde naar de 1e klasse. “..al is de uitslag misschien iets geflatteerd omdat DVO aanvankelijk met 2 man minder speelde...”, zo relativeerde een krantenartikel de winst op de Bennekommers!
Het kampioensteam van toen bestond uit (vlnr staand): Wim v.d. Broek, Herman Bokhorst, Thijs Remijn, Dick v.d. Brink, Wim Remijn en Adrie Remijn.
Gehurkt (vlnr): Jetty Eilerts, Jet Broekhuis, Atie Mastenbroek, Neeltje v.d. Brink, Eef Kuit en Bep Haverkamp.
Als extra wetenswaardigheid wist Nel Bokhorst nog te melden dat Wim Remijn en Jet Broekhuis later met elkaar zijn getrouwd, evenals Thijs Remijn en Atie Mastenbroek.

Kampioen op 7 maart 2009

Met enige regelmaat wist ODIK in de jaren daarna te promoveren, maar ook degradatie bleef ons vlaggenschip niet bespaard. Maar juist die degradatie-dippen gaven de kampioenschappen die daarop volgden extra alure; “zonder wrijving geen glans”.

Rond de eeuwwisseling stond in het beleidsplan dat ODIK “een stabiele eerste-klasser” zou moeten worden. Dat leek nogal hoog gegrepen, omdat ons eerste team in 2004 nog in de 3e klasse speelde. Maar toch is die doelstelling gehaald en zelfs meer! ODIK is nu zelfs lijstaanvoerder in de Overgangsklasse!!
Bijgaande foto is van het kampioenschap dat op 7 maart 2009 werd behaald in een wedstrijd tegen Fortissimo en dat ODIK voor de tweede maal in de Overgangsklasse bracht. Trainer-coach was toen Herman Egberts. De eerste keer gebeurde dat op 3 maart 2007, onder leiding van Richard van Vloten.
We zien op de achterste rij: Henk de Rooy, Gilbert Punt, Hugo v Woudenberg, Luuk vd Kuilen, Johan Schuurman, Eric Cramer en Wil Jansen.
Op de voorste rij: Brandien vd Fliert, Maaike v Woudenberg, Floor vd Kuilen, Martine vd Veen en Willianne vd Harn.