28 mei 2024

Bijna 60…(deel 8)

In mijn zoektocht naar plaatjes uit het verleden stuit ik zeer regelmatig op foto’s met voor mij onbekende of niet-herkenbare personen.

Niet-herkenbaar; soms vanwege de zeer matige kwaliteit van oude foto’s en soms omdat personen op jeugdfoto’s niet echt meer lijken op hun actuele foto’s.
Gelukkig is er dan het “levend archief” van ODIK, in de vorm van personen die zelf “die goeie ouwe tijd” bij ODIK hebben meegemaakt en die alles weten van het wie-waar-wanneer.

Dankzij die hulp is b.v. duidelijk geworden dat op de foto met zaal-kampioenen uit de jaren tachtig staan (vlnr): Henk vd Fliert, Riet v Losenoord, Nel Bokhorst, Gert Minnen, Hans vd Weerd en Henk Jansen en vooraan: Bep Eggink, Geurt v. Losenoord, Martien vd Veen en Hetty Leeuwis.


Ook de personen op een andere teamfoto van ruim 30 jaar geleden zijn met hulp van anderen (in dit geval Jan Willem van Ede) geïdentificeerd.
Staand zien we vlnr: Anke Hienekamp, Helma Zoonen, Mirjam Floor, Hetty van Norel, Silvia van Essen en trainer/coach Hans vd beek.
Gehurkt vooraan zien we: Henk van Doorn, Jan-Willem van Ede, Cor Lam, Otto Versteeg en Laurens Timmers.

Het is voor de geschiedschrijving van ODIK van belang om het fotoarchief op orde te krijgen. We zouden met een groepje mensen de oude foto’s eens langs moeten lopen en zoveel mogelijk namen en locaties moeten zien te reproduceren.
Als je denkt bij deze klus te kunnen helpen hoor ik dat graag.
Je kan je aanmelden met een mailtje aan Rob Stolk (stolk.rob49@gmail.com).