26 apr 2024

ALV in teken van financiën 

Van je boodschappen tot de energierekening; het leven is de afgelopen jaren fors duurder geworden. Ook als vereniging zien we de kosten stijgen, bleek afgelopen week tijdens de Algemene Ledenvergadering. 

Met name de zaalhuur is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat komt een klein beetje door huurverhogingen, maar de belangrijkste oorzaak is de groei van de vereniging.

Mooi natuurlijk, maar dat betekent dat we ook meer trainingsuren in de Veluwehal en andere sporthallen maken. Nou zou je misschien zeggen: daar staan dan ook meer contributieinkomsten tegenover. 

Ja en nee, liet penningmeester Jasper Twilt zien. Want de groei zit ‘m bij ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek vooral in de jeugd en onze jonge leden betalen een relatief lage contributie. Hierdoor stijgen onze inkomsten minder hard dan de zaalhuur. Tel daarbij een daling van sponsor- en kantineinkomsten op en je hebt dikke rode cijfers onderaan de streep. 

Werk aan de winkel dus en daar is het bestuur al volop mee bezig, vertelde voorzitter Bertus van den Berkt. Er wordt in de volle breedte kritisch gekeken naar de uitgaven en kosten. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de huurders van onze kantine. Verder worden de contributietarieven met ingang van het nieuwe seizoen met 5% geïndexeerd. De ingrepen moet ervoor zorgen dat we volgend jaar dichtbij zwarte cijfers komen. 

OUDE EN NIEUWE CONTRIBUTIETARIEVEN PER KWARTAAL

  Seizoen 2023/2024   Seizoen 2024/2025  
Kangoeroes t/m 6 jaar €                              10,00   Kangoeroes t/m 6 jaar €                    10,50
7 t/m 14 jaar €                            31,00   7 t/m 14 jaar €                    32,55
15 t/m 21 jaar €                            40,00   15 t/m 17 jaar €                    42,00
21 jaar en ouder €                            60,00   18 jaar en ouder €                    63,00
overige leden €                            15,00   overige leden €                    15,75
Korfbalfit €                            22,00   Korfbalfit €                    23,10

 

De aanwezige leden – slechts zo’n 15 – stemden in met de nieuwe contributietarieven en de begroting en verleenden het bestuur decharge. Daarna werd de Geurt van Losenoord-bokaal uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar. De eer was dit maal voor Jan-Willem van Ede. Trainer van de A1, jeugdscheidsrechter en bovenal een echte mensen-mens, sprak voorzitter Bertus van den Berkt hem toe.

Verder werd er stilgestaan bij het afscheid van drie bestuursleden: Herman van den Berkt (TC), Joost van Dieeen (penningmeester) en ‘veteraan’ Christa Lam (secretaris). Zij zat maar liefst tien jaar in het bestuur en draagt nu het stokje over aan Ilva van Almkerk. Jasper Twilt was al aan boord als penningmeester, Ard van de Pols vertegenwoordigt voortaan de TC in het bestuur.