13 dec 2022

Aanwinsten Bas en Jesse willen met ODIK vlammen in de Hoofdklasse

Ineens stonden daar twee nieuwe gezichten binnen de lijnen. Met Bas Noordermeer (25) en Jesse Visser (28) haalde ODIK onverwacht twee aanwinsten binnen voor het zaalseizoen. 

Het verhaal van die transfer? Dat begon met een telefoontje van ODIK-trainer Ruud van de Hoef. “Ik ken hem nog uit mijn periode bij Dalto”, vertelt Jesse. “Hij had gehoord dat we zonder club zaten en polste of we zin hadden om eens mee te trainen bij ODIK.”

Jesse Visser

Halverwege een seizoen ergens instromen is natuurlijk niet ideaal. Maar na een eerste kennismaking in de voorbereiding op de zaal begon het toch te kriebelen bij het duo uit Maarssen. “Op vrijdag 25 november besloten we ervoor te gaan, een dag later zaten we al op de bank bij de uitwedstrijd tegen GKV/Enomics”, vertelt Bas. 

Hoe ze zelf terug kijken op die eerste weken? “Goed”, zegt Jesse. “Uit het eerste gesprek met Ruud en Herman hadden we al het gevoel dat we welkom waren. Na de eerste training kregen we ook appjes van spelers. Ze gaven aan dat ze het tof zouden vinden als we zouden aansluiten.”

De rest is geschiedenis en afgelopen zaterdag maakten Bas en Jesse hun debuut in de basis tegen koploper Swift (M). Hoe ze elkaar als spelers zouden typeren? “Jesse is een lange dame, maar ze speelt zeker niet alleen rond de korf. Ze is een goede spelverdeler. Ze heeft een goede pass in huis en haar kansjes rond de korf zijn dodelijk”, zegt Bas.

Bas Noordermeer

De 25-jarige Maarssenaar – in het dagelijks leven projectbegeleider bij een installateur – liet op zijn beurt tegen Swift (M) zien dat hij met zijn snelheid en aanvallende acties een aanwinst is voor ODIK. “Bas is een doelgerichte heer die makkelijk schiet van ver. Door zijn lengte en inzicht is hij echter meer dan een pure spits. Hij speelt ook mee vanuit de korf, is in het voorvak bezig met het creëren van ruimte voor zijn medespelers”, vertelt Jesse. 

Beide spelers nemen ook de nodige ervaring mee. Bas speelde eerder voor OVVO en Wageningen. Een aantal seizoenen geleden vocht hij namens de ploeg uit Maarssen nog mooie duels uit met Ivo Bronts, in het seizoen waarin ODIK naar de hoofdklasse promoveerde. Jesse – die werkt als ergotherapeut – groeide ook op bij OVVO en speelde later bij Dalto. 

Helaas konden de nieuwe aanwinsten ODIK nog niet helpen aan de eerste punten, al is dat geen schande na wedstrijden tegen de drie favorieten in deze Hoofdklasse. Tegen De Meeuwen (17/12) en Pernix (14/1) liggen er betere kansen. Aan de inzet van de twee nieuwe aanwinsten zal het in ieder geval niet liggen, bleek al tijdens de eerste zaalwedstrijden waarin zeker Bas soms verhitte duels uitvocht. 

 “Wij hebben allebei denk ik wel een bepaald vuur in ons”, lacht Jesse. “We gaan er 100% voor en kunnen soms misschien een tikje te fanatiek zijn. Als het erom gaat, dan staan we er. We zijn blij dat we bij ODIK de kans krijgen om dat weer te laten zien.”