17 apr 2019

Zware ‘loting’ voor Barneveldse korfballers

ODIK treft volgend jaar onder meer topploegen als Wageningen, Dalto en DeetosSnel in de hoofdklasse. Dat heeft het KNKV vandaag bekend gemaakt.

DeetosSnel was dit jaar nog actief in de KorfbalLeauge, het hoogste korfbalniveau in Nederland. Wageningen bereikte de kruisfinales in de Hoofdklasse, een toetje waar Dalto net naast greep. De vewachting is dat in ieder geval deze drie ploegen gaan strijden om de titel.  

Tegenstanders als Wageningen en Dalto zullen in ieder geval bij twee ODIK-spelers speciale gevoelens oproepen. Luuk van de Kuilen speelde jarenlang voor Wageningen, terwijl Gilbert Punt een uitstapje maakte naar de geel-zwarte ploeg uit Driebergen.

ODIK komt volgend jaar voor het eerst in haar historie uit in de Hoofdklasse. Het is daarin niet de enige debutant. Ook Sparta uit Zwolle debuteert op het één na hoogste korfbalniveau van Nederland.

Oost-Arnhem, SCO en DSC completeren de hoofdklasse B. Grote vraag is waar ODIK staat in al dat korfbalgeweld. Op voorhand lijkt het realistisch dat de Barnevelders zullen gaan strijden om een zo hoog mogelijke notering in het ‘rechterrijtje’.