21 sep 2023

Zeer geslaagd schoolkorfbaltoernooi

Op 4 en 5 oktober werd voor de 62 ste keer het ODIK schoolkorfbaltoernooi gehouden. Opnieuw werd het record verbroken van het aantal deelnemende teams, maar liefst 115 teams bevolkten het ODIK terrein! De omstandigheden waren perfect voor het toernooi; droog en een heerlijke temperatuur van rond de 17 graden.
Ook dit jaar waren er 2 deeltoernooien; één voor de groepen 3, 4 en 5 (op de woensdagmiddag, met 52 teams) en één voor de groepen 6, 7 en 8 (op de dinsdag- en woensdagavond met 63 teams).

1e prijs voor Ariane groep 8

De organiserende toernooicommissie, onder leiding van de onvolprezen Bea Schimmel, had er een zware klus aan om alles in goede banen te leiden. Maar liefst 12 velden en tientallen scheidsrechters waren er nodig om het overvolle schema af te werken. Gelukkig verliep dat allemaal heel soepel. Net als bij heel veel eerdere afleveringen van het toernooi werd het wedstrijdsecretariaat uitstekend gerund door Ton Bos en Henk van Woudenberg.  Bea, Ton en Henk bezitten een schat aan ervaring, die voor het welslagen van een dergelijk omvangrijk toernooi onmisbaar is.

De drijvende krachten Bea, Henk en Ton

Alles bij elkaar waren 23 poules, sommige met 4 teams, andere met 5 teams of 6 teams. De meeste eerste prijzen werden behaald door Fontein/Burgthof (5) en De Spreng (4)
De finale van groep 8 ging tussen Juliana en Ariane en werd met 4-2 gewonnen door Ariane. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Mijntje Pluimers.

De sportiviteitsprijs werd door de scheidsrechters toegekend aan Amalia 6C.
Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en de steun van de sponsoren Univé, Barneveldse Krant en Dokter Interieurbouw werd het een zeer geslaagd toernooi. 

Onze clubfotograaf heeft tijdens het toernooi foto’s gemaakt op  dinsdag , woensdagmiddag , woensdagavond en de prijsuitreiking