24 apr 2024

Unieke prestatie; ODIK 1 naar de Hoofdklasse!

Aanvankelijk was voor ODIK 1 “handhaving in de Overgangsklasse” het doel van de zaalcompetitie 2018 -2019. Maar naarmate de overwinningen zich aaneen regen, werd -weliswaar nog wat lacherig- gespeculeerd op een mogelijk kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de Hoofdklasse.

Dat lacherige verdween toen op 9 maart de lastige uitwedstrijd tegen Pernix werd gewonnen en op 16 maart directe concurrent GKV verloor van OVVO. Want toen stond ODIK zomaar 4 punten los, met nog 2 wedstrijden te gaan!

Zaterdag 23 maart werd daarmee de dag van de waarheid; GKV kwam op bezoek en een gelijkspel zou voldoende zijn voor de eindzege in de Overgangsklasse C en dus voor een volstrekt unieke prestatie van promotie naar de Hoofdklasse. Gilbert liet in de krant aantekenen dat er geen twijfel meer over bestond dat ODIK het zou gaan flikken en ook Hugo was resoluut; de winst kan en mag ODIK niet meer ontgaan.

Omdat de Veluwehal niet beschikbaar was werd de wedstrijd in de Oosterboshal gespeeld. Er was alles aan gedaan om de zaal sfeervol in te richten en voldoende zit- en staanplaatsen te regelen. De supportersgroep TOF was tot de tanden gewapend, compleet met trommels en confettie-kanonnen en de zaal raakte bommetje-vol met in rood-wit uitgedoste toeschouwers.

Vanaf minuut 1 liet ODIK zien wat het van plan was. Maximale druk in de verdediging en vol op de aanval. Na dit 10 minuten resulteerde dat in een 5-1 voorsprong en daarmee groeide de overtuiging bij spelers en publiek dat het sprookje bewaarheid zou gaan worden. Ook omdat GKV het eigenlijk niet meer zag zitten, kon een overtuigende 20-12 ruststand worden genoteerd.

De tweede helft diende daardoor vooral om alvast goed in de feeststemming te komen. Enkele minuten voor het eind werd topschutter Ivo een publiekswissel gegund en ook Gilbert, die weer eens als een terriër verdedigde, kreeg een applauswissel.

Scheidsrechter Benedictus floot bij een 30-25 stand voor het eind van de wedstrijd en toen barstte het feest los. In het jaar van het 60-jarige bestaan werd bewaarheid wat niet voor mogelijk was gehouden; ODIK komt volgend zaalseizoen uit in de Hoofdklasse!

De enige dissonant is te vinden in het beeldverslag; door een defect aan de autofocus van een van de lenzen is een aantal foto’s onbruikbaar gebleken en een aantal van matige kwaliteit. Maar ja, er moet toch íets te mopperen zijn…
Wat er nog door de beugel kon is te zien in de Fotogalerij.