16 sep 2019

Superstart voor ODIK F2

De allerjongsten van ODIK F2 zijn dit veldseizoen heel goed van start gegaan. Dit team met vrijwel allemaal kinderen die voor het eerst zijn gaan korfballen bestaat uit Anouk, Fiene, Ariënne, Jasper, Mark en Ticho. Met coach Lianne de Weerd lijken alle ingrediënten aanwezig voor een leuk en gezellig korfbalseizoen.

In de eerste wedstrijd vorige week tegen Keizer Karel F1 op het eigen ODIK-veld waren er nog wel wat gespannen koppies. Onder toezicht van ouders en opa’s en oma’s ging de F2 uitstekend van start en dat resulteerde al snel in een paar mooie doelpunten. Bij de stand van 3-0 werd door de bezoekers al de superspeler toegevoegd, maar ODIK F2 had de smaak te pakken. De bal werd na een onderschepping snel opgespeeld via een paar schakels naar de aanval, waar het vizier op scherp stond. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een mooie 9-1 overwinning, waarbij Keizer Karel gelukkig ook nog een doelpunt wist te maken.

Afgelopen zaterdag ging ODIK F2 op bezoek in Veenendaal bij SKF F3. Bij het vertrek was het nog wel even wachten op coach Lianne, maar daarna gingen we met twee auto’s op weg. Op het sportcomplex van SKF werden al snel de sponsorshirts van de PLUS uit Barneveld aangetrokken en volgde de peptalk van Lianne.

Onder het genot van een stralend zonnetje was het al snel Jasper die het eerste doelpunt liet aantekenen, waarna Ariënne haar allereerste eerste doelpunt wist te scoren. Het was duidelijk dat ODIK F2 er weer zin in had, ze onderschepten veel ballen en het samenspel mocht er ook zijn. Nog voor de rust wisten ook Fiene, Anouk en Ticho doelpunten te maken waardoor bij een 1-9 tussenstand even wat gedronken kon worden. In de tweede helft ging ODIK F2 vrolijk verder waar men gebleven was en bleven de doelpunten gescoord worden. Het scorebord werd op het laatst niet helemaal goed meer bijgehouden. Bij de korfbalbond kwam uiteindelijk 1-15 te staan, het  scorebord gaf 1-16 aan en de werkelijke score was eigenlijk 1-17, maar ach de punten werden in ieder geval meegenomen. De strafworpenserie werd ook gewonnen met 1-3 en met zes blijde kinderen en dit mooie resultaat reisden we weer af naar Barneveld.

As zaterdag staat om 9.00 uur op het ODIK-veld de topper op het programma tegen mede-koploper DVO F4, die wist namelijk ook beide wedstrijden te winnen. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden, dus mocht je een leuke wedstrijd willen zien, komen dan kijken bij ODIK F2 en moedig ze lekker aan!

René Oosterom