17 dec 2022

Sprankelende show van ODIK E1

Het is verbazingwekkend hoe snel en goed jeugdspelers zich soms kunnen ontwikkelen. Kijk maar eens naar de E1, het team dat onder leiding van Linda en Else dit seizoen de sterren van de hemel speelt. Het zestal met Nora, Fiene, Joy, Rens, Levi en Mees, met een gemiddelde leeftijd van rond de 9 jaar, kent een kwaliteit en enthousiasme waar je vrolijk van wordt. Er wordt met een bijna volwassen tactiek en techniek gespeeld, inclusief rebound- en aangeef positie, met een heel hoog loop- en baltempo. 

Fraaie doorloopbal van Mees

Bij de veldcompetitie was de E1 duidelijk te laag ingedeeld en werden er wedstrijden met wel meer dan 25 doelpunten verschil gewonnen. In de zaal is het heel andere koek, met gerenommeerde tegenstanders als Spirit, DVO, SKF, Meeuwen, Wageningen en Unitas. Nu moet alles uit de kast worden gehaald om de punten te scoren. Zoals op 17 december, in de Veluwehal tegen Unitas uit Harderwijk.

Ook Unitas beschikt over een uitstekende E-selectie, met zowel bij de dames als bij de heren een aantal makkelijk scorende topspelertjes. 
In het eerste kwartier knalde Unitas als een raket uit de startblokken en drukte ODIK zwaar in de verdediging. De Harderwijkers sloegen een behoorlijk gat; 1-6. Gelukkig blijkt onze E1 niet alleen over veel korfbalkwalilteit te beschikken, maar ook over mentale veerkracht. Ze lieten zich niet gek maken door de opgelopen achterstand, maar gingen juist met extra energie in de achtervolging en kwamen bij de rust terug tot 6-9. 

In de tweede helft wist ODIK dat hoge niveau vast te houden en langzaam maar zeker werd het gaatje kleiner en hijgden ze Unitas dreigend in de nek. Afstandschoten, uitwijkballen, doorloopballen de hele trukendoos werd opengetrokken en ODIK ging “erop en erover”. Toen het laatste fluitsignaal klonk gaf het scorebord een dikverdiende 19-15 winst voor de rood-witten aan! 

ODIK heeft nu de volle buit van 6 punten uit 3 wedstrijden binnen en als ze dit vol kunnen houden zou er wel eens opnieuw een kampioenschap uit kunnen rollen!
Een beeldverslag van deze boeiende wedstrijd is hier te zien