21 dec 2018

ODIK verliest na 567 ongeslagen dagen

BARNEVELD Maar liefst 567 dagen en 39 duels op rij hoefde ODIK geen nederlaag te incasseren. Aan die ongekende ongeslagen reeks kwam afgelopen zaterdag een einde. Pernix was de betere ploeg in de Veluwehal, al kregen de bezoekers uit Leiden de zege zeker niet cadeau: 31-33.
,,Je weet dat de nederlaag een keer gaat komen. Als je een keer moet verliezen, dan maar op deze manier”, doelt ODIK-coach Hugo van Woudenberg op het feit dat zijn ploeg met veel strijd heeft verloren van een beter team.

Nadat Pernix in de eerste helft te sterk was voor ODIK, kwamen de Barnevelders na rust goed terug. ,,Helaas maakten we niet meer aanspraak op meer. We hebben mentale weerbaarheid getoond, het publiek een mooie wedstrijd voorgeschoteld en zijn met de kop omhoog van het veld afgestapt,”

Doelpuntenmakers: Gilbert Punt 9, Luuk van de Kuilen 6, Anke Hopman 4, Milko van Golberdinge 4, Else de Vries 3, Willianne Davelaar 1, Ivo Bronts 2, Lydia Kas 1, Cees Snoei 1.