18 nov 2021

ODIK start nieuw Hoofdklasse-avontuur tegen Avanti

Voor ODIK start zaterdag de zaalcompetitie al. De Barneveldse hoofdmacht trapt een hernieuwd avontuur in de hoofdklasse af met een thuiswedstrijd tegen Avanti/Post Makelaardij. 

Even een korte recap: twee seizoenen geleden debuteerde ODIK na een historische promotie in de Hoofdklasse. Daarin deed ODIK lange tijd mee om handhaving, maar eindigde de ploeg op het nippertje onder de degradatiestreep. Na wat gegoochel met balletjes bij het KNKV en de uitbreiding van de Korfbal Leauge bleken we tóch gehandhaafd. En een coronajaar later is het dan eindelijk zover.

Met een grotendeels vernieuwde ploeg is het de grote vraag waar ODIK staat in het korfbalgeweld op het een-na-hoogste-niveau van Nederland. Kunnen we mee of misschien ergens stunten? De eerste wedstrijd is meteen een belangrijke. In een poule met topploegen als DeetosSnel, DSC en AW/DTV is dit een tegenstander waar misschien wat te halen valt. Zeker als je bedenkt dat de ploeg uit Pijnacker in een recente oefenwedstrijd met 17-42 klop kreeg van Nieuwerkerk.

ODIK kan gelukkig weer een beroep doen op aanwinst Melle Smit, die terugkeert na een liesblessure. In de recente oefenwedstrijd tegen DOS (W) liet hij meteen zien dat hij met zijn duelkracht een belangrijke waarde is voor de rood-witten. Ook captain Cees Snoei steekt in goede vorm, zoals eigenlijk de hele ploeg stapje voor stapje groeit.

Helaas kan het thuispubliek de Barneveldse korfballers zaterdag niet het benodigde steuntje in de rug geven, want zoals bekend zijn toeschouwers niet meer toegestaan bij de zaalsporten. De wedstrijd is daarom te volgen via de livestream op het Youtube-kanaal van ODIK. Het duel tussen ODIK en Avanti/Post Makelaardij start om 18.30 uur.