25 nov 2021

ODIK ontvangt Fiks voor tweede duel in de Hoofdklasse

De tweede competitieronde van de Hoofdklasse levert een nieuwe thuiswedstrijd voor ODIK op. De Barnevelders ontvangen met Fiks uit Oegstgeest een geduchte tegenstander. 

Fiks bleek de afgelopen seizoen een stabiele middenmoter op het eennahoogste korfbalniveau van Nederland. Afgelopen zaterdag ging de ploeg met 27-20 onderuit tegen DSC. Dat zal echter een ingecalculeerd verlies zijn tegen de topfavoriet in deze Hoofdklasse-poule. Weggespeeld werd Fiks zeker niet en aanvallend viel de dreiging van het dameskwartet op, dat uiteindelijk tekende voor 13 van de 20 doelpunten. 

Wat kan ODIK daar tegenover zetten? De openingswedstrijd van de Barnevelders gaf in ieder geval hoop. Tegen Avanti Post/Makelaardij stond de ploeg van Ruud van de Hoef eigenlijk bijna vijftig minuten aan de goede kant van de score, in de absolute slotfase ging het alsnog mis. De complimenten waren voor ODIK, de punten gingen mee naar Pijnacker. 

Toch bood de wedstrijd aanknopingspunten voor zaterdag. Vooral verdedigend oogde ODIK solide, met stevige pressie en sterke rebounds van onder andere Bart Evers. Aanvallend was het steunend werk van de dames belangrijk om schutters Cees Snoei, Melle Smit en Milko van Golberdinge in stelling te brengen. Lukt het ODIK in haar tweede duel om de slordigheidsfoutjes in de passing eruit te halen en strafworpen te benutten? Dan is niets onmogelijk…

Ook het duel tegen Fiks wordt helaas zonder toeschouwers afgewerkt. De wedstrijd is daarom vanaf 18.30 uur te volgen via de livestream op het Youtube-kanaal van ODIK