09 dec 2019

ODIK in slotfase alsnog ruim onderuit tegen Deetos/Snel

In de vierde speelronde van de competitie trad ODIK in Dordrecht aan tegen play-off kandidaat Deetos/Snel. Een wedstrijd waar elk resultaat bonus zou zijn.

En waarom zou het ook niet kunnen? Na de goede tweede helft die ODIK tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen speelde, zal er toch stiekem hoop gekoesterd zijn. Maar die hoop vervloog al snel in Dordrecht. Na iets meer dan vijf minuten spelen prijkte er een 6-0 tussenstand op het scorebord. Van passing tot afronding; het was het allemaal nét niet scherp genoeg.

Zoals vaker dit zaalseizoen rechtte de ploeg van Hugo van Woudenberg echter haar rug. Op sleeptouw genomen door Lejon Bruinekreeft, knokten de rood-witten zich terug in de wedstrijd. Bij rust (15-12) was weer alles mogelijk, mede doordat ODIK verdedigend haar zaken beter voor elkaar had.

Zou er weer zo’n sterke tweede helft volgen? Met pinchhitter Ivo Bronts binnen de lijnen ging ODIK in de achtervolging. Acht minuten na de pauze stond het 17-16. Helaas lukte de Barnevelders echter niet om het momentum te benutten. De gelijkmaker viel niet en Deetos-schutter Jimin de Vries – goed verdedigd door Gilbert Punt – haalde de trekker voor de 18-16 over.

ODIK kon dus net niet aanhaken en zag de thuisploeg in de slotfase alsnog ruim afstand nemen. De laatste minuten werden ontsierd door wat oorlogjes binnen de reeds lang gespeelde wedstrijd. Het leverde Jordi Elburg en coach Patrick Muurling van Deetos/Snel uiteindelijk beiden een gele kaart op, waarna ook na het laatste fluitsignaal de spanning hoger bleef dan nodig zou moeten zijn bij deze uitslag.

Geen punten dus voor ODIK in Dordrecht, waarbij de echte tegenvaller uiteindelijk van elders kwam. Concurrent Sparta/Zwolle pakte verrassend de winst bij Wageningen.