22 sep 2019

ODIK F2 wint topper tegen DVO F4

Afgelopen zaterdag stond de ware topper op het programma tussen de twee koplopers ODIK F2 en DVO F4. Lekker vroeg uit de veren en om 9.00 uur aan de bak op het veld van ODIK. Iedereen was mooi op tijd aanwezig en ja Lianne uiteraard ook 😊. Ze trakteerde de ouders zelfs op een lekker bakje koffie, daar scoor je punten mee!

DVO F4 dat ook de eerste twee wedstrijden had gewonnen, lieten een warming-up zien waar de hoofdmacht van DVO nog wat van kon leren. Het was duidelijk dat er vandaag niets cadeau werd gegeven en dat bleek niet gelogen.

Na het fluitsignaal van de uitstekend leidende Ilva van Almkerk kwam ODIK goed uit de startblokken. Al snel was het Anouk die voor een voorsprong zorgde met een mooi afstandsschot (1-0). ODIK had in het begin flink veldoverwicht en onderschepte veel ballen, waardoor DVO moeite had om aanvallend bij de korf te komen. De eerste keer dat dit wel lukte, was het ook direct een doelpunt en stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte 1-1.

In de tweede tien minuten volgden vele kansen, maar de korf werd niet gevonden. Na wat limonade en een peptalk door Lianne bleef ODIK aandringen. Jasper kreeg veel kansen, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde vandaag. Plotseling was daar opnieuw Anouk die vriend en vijand verraste door een afstandsschot. De voorsprong was weer terug bij ODIK (2-1), maar wat bleef het spannend. Ook DVO kwam vaker voor de korf en kreeg allerlei kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. In de slotfase was het Fiene die met een prachtige one-hander van afstand de bal zomaar in de korf wist te gooien en daarmee de overwinning voor ODIK F2 veiligstelde. Eindstand 3-1.

Door deze overwinning staat ODIK F2 voorlopig alleen op kop gevolgd op twee punten door DVO F4. As zaterdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar, maar dan op het veld van DVO in Bennekom. Aanvang : 9.15 uur!

René Oosterom