01 jun 2023

ODIK E1 glansrijk kampioen

Op deze website is al eens eerder melding gemaakt van de verbazingwekkende kwaliteit van onze E1. Vandaag lieten ze de grote schare toeschouwers opnieuw versteld staan.

Het team, bestaande uit de meisjes Fiene, Nora en Joy en de jongens Rens, Mees en Levi hebben zich onder leiding van de trainer-coaches Linda en Else ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardige groep korfballertjes.

Rens met zijn zoveelste treffer

Technisch en tactisch leveren zij prestaties die je in deze leeftijdscategorie (9 en 10 jarigen) nauwelijks voor mogelijk houdt. De organisatie van de aanval en de verdediging oogt heel volwassen en de balvaardigheid, het spelinzicht en atletisch vermogen zijn bijzonder hoog. Hoewel de E1 is ingedeeld in een poule met tegenstanders van formaat, waaronder de selectieteams van DVO, SKF en Meeuwen, was er niemand die bij de ODIK selectie in de buurt kon komen.

En alweer raak

Op zaterdag 25 maart speelde de E1 zijn voorlaatste wedstrijd, tegen naaste concurrent DVO E1. Bij winst zou het kampioenschap al binnen zijn. Daar werd door meerdere spelers (en ouders) met de nodige spanning en zenuwen naar uitgekeken, maar ook in deze partij toonde ODIK zich oppermachtig.

Vanaf de eerste minuut deelde het team van Linda en Else de lakens uit en scoorde er lustig op los. Rens toonde zich een ware topschutter door met zijn eerste 5 schoten doel te treffen! De goed fluitende scheidsrechter Henk van Woudenberg had het vooral druk met het bijhouden van de snel oplopende stand, die bij het laatste fluitsignaal op een verpletterende 20-6 uitkwam. 

Na afloop werd het publiek bedankt en werden de medailles en oorkondes uitgereikt aan deze succesformatie.

Met de wedstrijd van volgende week tegen SKF nog voor de boeg spreken de cijfers nu al boekdelen: 22 punten uit 11 wedstrijden, 176 doelpunten vóór en 69 tegen, dus een doelsaldo van +107!

Van deze wedstrijd zijn wat foto’s gemaakt, die zijn in dit album te zien.