13 jul 2024

ODIK bouwt verder met huidige technische staf

Ruud van de Hoef is ook volgend seizoen hoofdtrainer van ODIK. Zowel de korfballers van het Barneveldse vlaggenschip als de Veenendaalse oefenmeester zijn enthousiast over de huidige samenwerking. 

“Er is een goede klik met de groep en de rest van de technische staf. We zetten elke week een stapje vooruit in de Hoofdklasse en tegelijkertijd zie ik nog veel rek en perspectief”, verklaart Van de Hoef zijn keuze om bij ODIK te verlengen. 

Volledige staf gaat door

Ook assistent-trainer Kasper Stolk, teambegeleider Bianca van de Brink en fysiotherapeut Marjet Maters blijven volgend seizoen betrokken bij de Barneveldse selectie. “Daar zijn we erg blij mee. De selectie heeft namelijk dit seizoen onder leiding van deze staf mooie stappen gezet, zowel technisch en tactisch als in strijdlust en beleving. Dat geeft veel vertrouwen om ook volgend seizoen door te bouwen”, zegt TC-voorzitter Herman van den Berkt.  

“De samenwerking tussen Ruud en Kasper is mooi om te zien. Ze delen dezelfde drive en vullen elkaar tegelijkertijd qua persoonlijkheid aan. Dat zorgt weer voor een wisselwerking met de spelers in de selectie. Het applaus dat klonk nadat bekend werd dat de staf doorgaat, zegt ook genoeg over de band die in korte tijd is opgebouwd.” 

Goede sfeer in de groep

Voor assistent-trainer Kasper Stolk speelt de sfeer in de groep een belangrijke rol om door te gaan. “We hebben een hecht team dat hard werkt en voor elkaar knokt. Dat maakt het heel leuk om met deze groep te werken”, vertelt Kasper. Ook voor Bianca van den Brink is dat een belangrijke reden om te verlengen. “Het is een erg gezellige groep. De meesten ken ik natuurlijk heel lang. Ik vind het leuk om een beetje voor ze te ‘zorgen’. Helaas schieten mijn eigen wedstrijden er daardoor meestal bij in, maar dat heb ik er graag voor over.”

Sinds oktober kan de selectie bovendien terugvallen op fysiotherapeut-in-opleiding Marjet Maters. “Ik wil de sportfysiotherapie in en dit is voor mij een mooie kans om alvast aan de slag te gaan en samen met de staf tijdens wedstrijden en trainingen spelers zo fit mogelijk te houden en te begeleiden bij blessures.”

Waardevolle ondersteunende rol

Bianca en Marjet zijn voor het publiek misschien wat minder zichtbaar, maar ontzettend belangrijk voor de selectie. De TC is dan ook ontzettend dankbaar dat ze dit seizoen zijn ingestapt en meer dan tevreden over de manier waarop ze hun rol invullen.

Inmiddels is ook een tijdelijke oplossing gevonden voor ODIK 2, waar Jan-Willem van Ede vorig week stopte. Met Eric Cramer, Luuk van de Kuilen en Ard van der Pols staan er tot het einde van het seizoen drie vertrouwde gezichten voor de groep. “We zijn blij dat we op deze ODIK-mannen kunnen rekenen en wensen ze succes! Ondertussen zijn we als TC bezig om deze positie voor volgend seizoen weer structureel in te vullen en de staf verder compleet te maken.