06 dec 2023

ODIK B1 kampioen

Dit jaar is er gekozen om de C1 en B1 van extra uitdaging te geven door hen wedstrijdkorfbal te laten spelen. Tijdens de eerste veldhelft bewezen deze teams dat ze dit prima aankonden. Waar de C1 op een mooie derde plek eindigde, wist de B1 zelfs mee te doen om het kampioenschap.

Om het kampioenschap definitief in de wacht te slepen moest er in de laatste wedstrijd gewonnen worden van Meeuwen B2. Tot grote verbazing van de spelers kwamen hun ouders, uitgedost in het rood-wit, naar Putten om hun kinderen aan te moedigen. De spanningen rondom deze wedstrijd zorgden er niet alleen voor dat de wedstrijdshirts nog in Barneveld lagen (en er dus in het zwart gespeeld moest worden), maar ook dat het begin van de wedstrijd moeizaam verliep. Waar Meeuwen binnen een paar minuten de eerste bal binnenschoot, duurde het even voordat ODIK in de buurt van een doelpunt kwam. Doordat het verdedigend goed dicht werd gehouden, kreeg de aanval alle tijd en kansen om tot goals te komen. Dit zorgde ervoor dat ODIK op een 1-3 voorsprong kwam. Hiermee was het gat geslagen. Hoewel Meeuwen zich niet zomaar gewonnen gaf, bleef ODIK geconcentreerd spelen. Nadat ook de wissels speeltijd hadden gekregen, floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd. Het kampioenschap was binnen en de (kinder)champagne kon geopend worden. In de kantine van de Meeuwen werd het feest voortgezet onder het genot van taart en het ‘We are the champions’.

Roan, Gijs-Jan, Tim, Simon, Niels, Rianne, Esther, Joëlle, Isa en Lieke, van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Groet,

Marco