07 sep 2019

ODIK 1 pakt winst in eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd van ODIK 1 in het seizoen 2019-2020 was tegen De Wâlden uit het Friese Tytsjerk.

Blok van Lieke

ODIK speelde met de aanwinsten Lieke Beckerman en Lejon Bruinekreeft, die beiden zijn overgekomen van ASVD uit Dronten. Al gauw bleek dat beide spelers hun plek al helemaal gevonden hebben op het vlaggenschip van ODIK.

Trainer-coach Hugo heeft op korte termijn kans gezien om een hecht team te smeden met de “oude garde” en de nieuwkomers. Zowel het vak met Ivo, Milko, Willianne en Lieke als het vak met Cees, Lejon, Anke en Else oogde evenwichtig en was op alle fronten de baas over de Friese opponent.
Aanvallend werd De Walden in hoog tempo stuk gespeeld en verdedigend werd grote druk gezet met onderandere een fraai blok van Lieke op een vrije bal van haar tegenstandster als resultaat. 

In no time pakte ODIK een 2-0 voorsprong en bouwde die uit naar een verschil van 7 punten. Dankzij de schotvaardigheid van de Friezen wisten zij uiteindelijk redelijk in het spoor van de Barnevelders te blijven, maar het verschil in kwaliteit was te groot om het ODIK echt moeilijk te maken.

In de tweede helft werden Ard, Lysanne en Brandien nog ingezet en werd naar een dik verdiende 24-16 overwinning gespeeld.

De eerste twee punten zijn binnen. Hopelijk volgen er nog veel meer en kan een mooi resultaat worden geboekt in deze 1e klasse B!

Foto’s van de wedstrijd staan hieronder.