26 sep 2021

ODIK 1 haalt de buit binnen

Na de pijnlijke veegpartij tegen Noviomagum (19-28) en het nipte maar o zo zure verlies tegen Spirit (19-18) stond de ploeg van Ruud van der Hoef en zijn assistent Kasper voor de opdracht om de eerste wedstrijdpunten van deze  competitie binnen te halen, thuis tegen De Parabool.

Het voorprogramma, gevormd door de wedstrijd ODIK 2 – DVO 4, was bepaald niet inspirerend of hoopgevend te noemen. De Barnevelders hadden geen schijn van kans tegen de zeer geroutineerde ploeg uit Bennekom, met een aantal oud-eerste spelers in de gelederen. De 11-21 eindstand gaf de krachtsverhoudingen eigenlijk wel goed weer.  We moeten helaas constateren dat ODIK 2 na 3 wedstrijden nog puntloos is, met een doelsaldo van -18.

ODIK 1 zou uit een heel ander vaatje moeten tappen, dat was wel duidelijk! Omdat Melle en Milko geblesseerd zijn startte ODIK met Cees, Bart, Brandien en Sandra in de aanval en het kwartet Ard, Maarten, Melissa en Liesbeth in de verdediging.

Bij het inschieten bleek al wat een enorme schotkracht De Parabool in de gelederen heeft, zowel bij de mannen als de vrouwen. ODIK zou behoorlijk aan de bak moeten om dat offensieve gevaar te bezweren. Zestig minuten lang verdedigend er bovenop zitten, geen centimeter ruimte weggeven en zelf een hoog aanvalstempo zien te draaien om de defensie van de paarshemden geen gelegenheid te bieden om zich goed te organiseren.

de “harde kern” van ODIK

De opkomst van het publiek bij deze wedstrijd viel een beetje tegen, maar “de harde kern” was er zoals vanouds!

De start was flitsend, met een snelle 1-0 (Bart), 2-0 (Sandra) en 3-0 (Ard) in de eerste minuten. Tot 6-3 bleef het verschil 3 doelpunten, maar de Groningers  wisten zich te herpakken en kwamen terug naar 6-6. Bij de stand 7-8 leek ODIK onder de druk te bezwijken, maar dat gebeurde gelukkig niet want bij de rust stond een hoopgevende 9-9 stand op het scorebord.

Bart gaat hard onderuit

In het eerste deel van de tweede helft wist ODIK een gat van 4 doelpunten te slaan (14-10), maar de weerstand van de Groningers was nog niet gebroken en ze kropen langzaam maar zeker dichterbij; 17-15. Na 10 minuten werd Milko ingebracht voor Maarten en die maakte zijn schuttersreputatie waar met een aantal fraaie treffers.

Zo’n 10 minuten voor tijd dreigde een zoveelste blessure roet in het eten van ODIK te gooien, want de uitstekend spelende Bart ging na een botsing hard onderuit. Gelukkig kon deze bikkel worden opgelapt en kon hij verder spelen. Dat zelfde gebeurde met Brandien (heup) en Melissa (hand), maar ook zij konden de wedstrijd voortzetten.

de 20-17 van Sandra

Tot 19-17 bleef De Parabool bij ODIK in de nek hijgen, maar kort voor tijd wist Sandra de verlossende 20-17 te scoren en daarmee was het pleit beslecht. De eerste wedstrijdpunten zijn binnen en ook nog eens dik verdiend ook!!