25 apr 2024

ODIK 1 – Fiks 1

Op 26 maart is de wedstrijd ODIK 1 – Fiks 1 gespeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk Jansen, die op 17 maart is overleden.

Odik startte met Cees, Melle, Rosilde en Brandien in de aanval en Bart, Milko, Joyce en Liesbeth in het verdedigingsvak.
De wedstrijd was eigenlijk na een kwartiertje al gespeeld; de stand was toen 1 – 7 en het zag er niet naar uit dat Odik de veerkracht kon opbrengen om zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat was ook wel een beetje logisch, omdat meerdere spelers de afgelopen week ziek waren en niet hebben kunnen trainen. En met een super fitte ploeg is het al heel lastig om Fiks partij te kunnen geven, laat staan met een aantal gammele spelers.

Bij rust stond er een 5-12 stand op het bord.
In de tweede helft liep Fiks uit naar 9-20. Volgens het grote scorebord was het 8-21, maar dat klopte niet; toen Cees de 8-15 erin schoot, werd dat als een doelpunt van Fiks aangemerkt. De juryvoorzitter bleef bij zijn standpunt zodat ODIK het met een puntje minder moest doen.
In een korte sterke fase kwam ODIK iets terug, van 9-20 naar 13-20, maar daarna pakte Fiks de draad weer op en liep verder weg, tot een eindstand van 19-28 (en volgens het scorebord dus 18-29).

De ODIK doelpunten kwamen op rekening van Joyce (1), Liesbeth (3), Melle (3), Cees (4) en topschutter Milko (8).

Hierna volgen nog de promotie / degradatie wedstrijden. Komende dinsdag speelt ODIK uit tegen Deetos, zaterdag volgt de thuiswedstrijd. Bij 2 x winst speelt ODIK tegen de verliezer van de kruisfinale tussen HKC (Ha) en GKV/Economics. De winnaar promoveert naar de Tussenklasse, bij dubbel verlies in één van beide play-offrondes blijft ODIK in de Hoofdklasse. Handhaving is in deze vreemde Corona-competitie dus in ieder geval veilig gesteld.