21 sep 2023

ODIK 1 en 2 treffen KCR met wisselend succes.

Voor de korfballiefhebbers was het zaterdag 12 januari weer eens ouderwets smullen geblazen in de Veluwehal. Zowel ODIK 1 als 2 troffen Korfbal Combinatie Ridderkerk (KCR) als tegenstander.

ODIK 2 had het bijzonder lastig tegen de fysiek sterke ploeg uit Ridderkerk en de Barnevelders keken vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Maar zoals we van de ploeg van Kasper gewend zijn, werd de strijd geen moment opgegeven.
Zelfs toen een kwartiertje voor tijd de achterstand 4 doelpunten bedroeg, werd gestreden met alles wat de rood-witte ploeg in zich had.
En dat leek resultaat op te leveren, want puntje voor puntje werd het gat gedicht. Nou ja; bijna gedicht, want de marge bleef één onbenullig doelpuntje.
En er is niks beroerder dan verliezen met zo’n minimale marge. Toch kan ODIK 2 met trots terug kijken op een prima wedstrijd, die voldoende perspectief biedt voor een succesrijk vervolg van deze zware competitie.
Wedstrijdfoto’s van ODIK 2 zijn in dit album te zien.

 

 

 

De fysieke kracht en de kwaliteiten die KCR 2 ten toon spreidde, gaf stof tot nadenken voor de wedstrijd van ODIK 1 tegen het vlaggenschip van de Ridderkerkers. Al bij het inschieten zou je de moed spontaan in de schoenen zakken; allemaal poepie-zuiver en 3 boomlange mannen die de rebound op voorhand zouden opeisen. Bovendien met een reputatie van killers, die onlangs nog Pernix met 30-28 aan de zegekar bond, waar ODIK met 31-33 van had verloren.
Gelukkig had Hugo een prima tactisch plan bedacht, op basis van de videobeelden van eerdere wedstrijden van KCR. ODIK wist precies waar het grootste gevaar school en Hugo had zijn ploeg de nodige instructies gegeven om die gevaren in te tomen.
Een tactisch plan bedenken is tot daar aan toe, maar het komt natuurlijk aan op de uitvoering. En juist op dat punt speelde ODIK zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.
Je moet oppassen met het strooien met superlatieven, maar wat de spelers aan het publiek voorschotelde was echt van een buitencategorie. Zonder de anderen tekort te willen doen mag worden gezegd dat Cees en, in het andere vak, Gilbert in verdedigend opzicht zodanig uitblonken, dat daarmee de weg naar een ongekend succes werd geplaveid. KCR kwam door de genadeloze druk van ODIK niet in de wedstrijd, raakte gefrustreerd en hun organisatie werd volkomen ontregeld. Met een blok van een schot van zijn tegenstander kreeg Cees het publiek juichend op de banken.
ODIK groeide zienderogen in de wedstrijd en kreeg een soort van onaantastbaarheid over zich. En dan kan je het als tegenstander wel schudden!
Vanaf de ruststand van 16-9 liep ODIK uit naar 10 punten voorsprong; 25-15. Dat was ook het moment dat Hugo een aantal wissels doorvoerde. Ivo, Lysanne, Jasper en Ard werden gebracht en dat bleef niet zonder succes. Alle wisselspelers kwamen tot scoren, Jasper zelfs bij zijn eerste balcontact.
ODIK blééf maar gaan en speelde KCR volledig van het veld. Bij een eindstand van 33-19 (!) was het muisstil geworden aan de Ridderkerkse kant van de tribune en daverde het “Ga staan als je voor ODIK bent!” door de Veluwehal.
ODIK staat na deze overwinning op een keurige 3e plek in de Overgangsklasse C.

Voor degenen die nog een keer willen nagenieten: er zijn foto’s van het Team van de Week (E4 en E5), uiteraard foto’s van de wedstrijd en een filmpje van een blok van Cees.