ODIK 1 – Amicitia 1; verhit duel

Het liep tegen de 30 graden toen ODIK 1 op 18 juni om 15.30 uur moest aantreden tegen Amicitia uit Vriezenveen. Bepaald geen omstandigheden voor een stevig korfbalgevecht.

Erehaag voor de kampioenen

Vooraf werden enkele van de jeugdkampioenen gehuldigd, de D2 en D3 liepen door een haag van selectiespelers het veld op om het applaus van het talrijke publiek in ontvangst te nemen.

Een felle strijd werd het door de weersomstandigheden zeker niet; het tempo lag vrij laag en de scherpte en zorgvuldigheid ontbraken, vooral in de eerste helft. Puffend en zwetend, met af en toe een drinkpauze, kwam de ploeg van Ruud van de Hoef maar moeilijk op gang, net als Amicitia trouwens.

Na een magere 7-5 ruststand liep ODIK in het begin van de tweede helft dankzij een fraaie serie van 5 doelpunten uit naar een 12-6 voorsprong en daarmee was Amicitia, met nog een kwartier te spelen, al gezien. De Vriezenveners konden de schade uiteindelijk beperken tot een marge van zeven punten: 18-11.

Jochem en Melissa

Een bijzonder feit was de invalbeurt van Jochem Houwman en Melissa Bakkenes. Beide spelers, die na dit seizoen de korfbalschoenen aan de wilgen hangen, werden ongeveer 5 minuten voor het eind van de wedstrijd ingebracht. De eerste bal die Jochem in zijn handen kreeg schoot hij feilloos door de mand, hetgeen uiteraard tot een hoop gejuich van het publiek leidde. Melissa kon toen natuurlijk niet achterblijven en knalde ook raak. Hilariteit alom!! Vlak voor tijd werden deze beide spelers geëerd met een publiekswissel en een bos bloemen als dank voor hun jarenlange inzet.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko 6, Cees 4, Melle 2, Bart, Jochem, Brandien, Rhodé, Rosilde en Melissa allen 1

De foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Jos Verkerk en Rob Stolk. Een selectie hiervan is in dit album te zien.