12 apr 2024

Lindenaar nieuwe hoofdtrainer ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek

BARNEVELD – Maurice Lindenaar is de nieuwe hoofdtrainer van ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek. De inwoner van De Bilt keert met ingang van het seizoen 2024/2025 terug bij de club uit Barneveld.

Lindenaar is op dit moment coach bij Dalto / Klaverblad Verzekeringen 2 uit Driebergen-Zeist, dat uitkomt in de Reserve Korfbal League 2. Een ‘megaclub’ met een ‘geweldige sfeer’ en een ‘onwijze sportieve uitdaging’, geeft Lindenaar aan. Toch maakt hij de overstap naar Barneveld, waar hij voor het eerst hoofdtrainer wordt

Klik met spelersgroep en club
“Dat is altijd een ambitie geweest. Na Dalto was er echter maar één club een optie voor mij en dat is ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek. In de afgelopen jaren is het contact altijd warm gebleven. De club heeft een realistische visie, de spelersgroep is hongerig om zich te ontwikkelen en ik zie een vereniging die dat woord echt belichaamt; er wordt veel samengewerkt. Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan en dank de club voor het vertrouwen dat het altijd heeft uitgesproken.”

Wat meespeelt in de afweging van Lindenaar is een ernstige knieblessure die hij vorig jaar opliep. Twee operaties later is de nieuwe hoofdtrainer nog altijd aan het revalideren. “In combinatie met het moordende schema van de Reserve Korfbal League 2 is dat niet ideaal. Bij ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek heb ik meer vrije weken tussendoor en is er een plan gecreëerd op de situatie. Dat geeft me vertrouwen om deze stap te zetten.”

Terugkeer in Barneveld
Bij ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek komt Lindenaar de nodige bekenden tegen. Hij stond in het coronajaar 2020/2021 al langs de lijn als trainer en coach van ODIK 2, waarbij hij al werkte met spelers als Liesbeth Bouter, Rosilde van Manen en Bart Evers. “In de gesprekken die ik met een aantal spelers heb gevoerd, vond ik het mooi om de ambitie in de groep te horen. Ze zijn niet tevreden waar ze nu staan en willen samen groeien.”

Wat is kenmerkend voor de speelstijl van de ploegen die Lindenaar onder zijn hoede heeft? “Ik vind het vooral belangrijk om uit te gaan van de spelers. Waar zitten de krachten, wat past er bij de ploeg? Dat is de basis voor het plan dat ik met de groep maak. Daarbij zie ik graag veel variatie, met dreiging over meerdere schijven. Ook probeer ik een veilige setting te creëren, waardoor spelers binnen en buiten de lijnen met elkaar oplossingen zoeken als het even niet loopt.”

Visie en plan
ODIK/Jansen van de Grift Klimaattechniek is blij met het contracteren van Lindenaar, laat TC-voorzitter Herman van den Berkt weten. “In de afgelopen jaren is het contact altijd warm gebleven, hij was onze absolute nummer één. Maurice is een enorm sociale en talentvolle trainer en coach, die werkt vanuit een duidelijke visie en met een plan. Iemand die weet wat het vraagt om te werken met een jonge spelersgroep en bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen, Nova en MIA heeft laten zien dat hij zowel individuele spelers als het team kan helpen om stappen te zetten.”