28 mei 2023

Kippentoernooi 2021

Op zaterdag 17 april is het Kippentoernooi van start gedaan. Op zaterdag 22 mei stonden de laatste wedstrijden, de finales, gepland.

In poule A was de beslissing afgelopen dinsdag al gevallen. In de wedstrijd tussen de E4 en de F2 was de laatstgenoemde ploeg heer en meester. Pas in de laatste minuten wist de E4 voor het eerst de korf te vinden, waardoor de eindstand 7-2 werd. De kleine finale in deze poule ging tussen de F4 en de F3. Ondanks het mindere weer speelden de kinderen goed over. De F3 trok met 2-1 de wedstrijd naar zich toe. Na afloop liet de F4 echter nogmaals zien waarom ze in de poulefase alle strafworpen hadden gewonnen, want ook nu werden de stippen weer gewonnen. Deze kinderen hadden voor aanvang van dit toernooi nog nooit een wedstrijd gespeeld en dan alle stippen winnen, is een geweldige prestatie!

Ook in poule B was er één team dat tijdens het nemen van stippen elke keer won. Dit was de E3. Dit bleek uiteindelijk niet voldoende voor de grote finale, want die ging tussen de E2 en de F1. Beide ploegen lieten zien over veel talent te beschikken, maar uiteindelijk zorgde het leeftijdsverschil ervoor dat de winst uiteindelijk naar de E2 ging.  

Jochem en Pieter verzorgen de livestream

Poule C bestond uit de D2, de D3 en een combinatie van de D4 en de E1. Zowel de D4 als de E1 speelt normaal gesproken in één vak. Dit toernooi was dus een mooi leermoment voor deze beide teams. Ze slaagden er niet in om de finale te halen. Het was de D2 die de eindstrijd in deze poule won.

Waar het de D4 en de E1 niet lukte om met andere regels dan gewoonlijk de finale te behalen, lukte dit de D1 wel. Zij zijn gewend om met de K4-bal te spelen, maar tijdens dit toernooi werd er alvast gewend aan de K5-bal die in de C normaal is. In de finale legden ze het echter af tegen de C2 die gecoacht werd door Jochem. Samen met Pieter verzorgde hij de livestream van de finaledag, waarvoor dank! Op de Facebook-pagina van ODIK is deze nog terug te kijken.

Poule E bestond uit drie teams uit verschillende leeftijdscategorieën: de C1, B2 en A3. Zaterdag stonden het jongste en het oudste team tegenover elkaar. Waar de C1 in de poulefase nog met 7-3 wist te winnen, was het dit keer de A3 die in een uitstekende wedstrijd met 9-6 van de C-selectie won.

Ook de andere teams uit de oudste leeftijdscategorie bereikten de eindstrijd. De A1 deed wat er van hen verwacht werd en versloeg de A2. De A2 bood wel sterk tegenstand en stond zelfs enige tijd aan de goede kant van de score. Maar in het laatste deel gaf de A1 gas en bepaalde de eindstand  op 13-7. Daardoor gingen zij, net als de andere toernooiwinnaars, met ijsbonnen naar huis.

Ondanks het slechte weer heeft fotograaf Rob het voor elkaar gekregen om foto’s te maken van de wedstrijden A1-A2 en A3-C1. De foto’s zijn te zien via de volgende links:
Kippentoernooi_A1-A2
Kippentoernooi_C1-A3