23 feb 2024

In memoriam Henk Jansen (1946-2022)

Op donderdag 17 maart is, na een lange periode van ziekte, overleden ons erelid Henk Jansen. We condoleren Evelien, zijn vrouw, Esther en Marcel met hun kinderen en Marten met dit grote verlies.

Toen Henk enkele jaren geleden ziek werd, bleef hij hoopvol en positief, Ik heb hem nooit horen klagen. Tot het moment dat het echt niet meer ging en hij wist dat hij zou gaan sterven.

Henk werd geboren aan de Bloemendaallaan 40 in een gezin met 8 kinderen. Omdat ondergetekende ernaast, op nummer 42, is geboren, waren er veel contacten. We speelden met elkaar op straat en hoewel de familie Jansen een groot gezin was, was de deur altijd open en was iedereen welkom. Door de familie Jansen ben ik lid geworden van ODIK, waardoor de contacten nog intensiever werden.

In mijn beginjaren speelde ik in het eerste in één vak met Henk, en speelden ook zijn zussen Martien en Riet in het eerste. Later ook Marjan. In die jaren en lang daarna waren er enkele gezinnen die veel vrijwilligerswerk deden. Daar was de familie Jansen er één van. 

Henk deed veel om  de materialen op orde te maken, hij was bv. degene die de ijzeren palen van die tijd (loodzwaar) in drieën maakte, zodat ze makkelijker te tillen waren. Ook heeft hij meerdere jaren wedstrijden gefloten. 

Riet zat jaren in het bestuur, later ook Marjan. Martien droeg haar steentje bij evenals Janny en later waren ook Jan en Marjan trouwe vrijwilligers waar je altijd een beroep op kon doen.

Op latere leeftijd was Henk degene die altijd op ons sportcomplex was te vinden. Hij regelde de groenploeg waardoor ons complex er zeer verzorgd bij lag.

Henk was het gezicht van ODIK, hij zorgde ook voor de ontvangst van de gastverenigingen, scheidsrechters en beoordelaars. Meerdere jaren samen met zijn broer Jan. Scheidsrechters vertelden me dat ze graag naar ODIK gingen omdat de ontvangst altijd zeer hartelijk was. Je kon altijd een beroep op Henk doen.

Het is dan ook niet voor niets dat Henk erelid van ODIK is geworden. Dat heeft hij meer dan verdiend. Vorig jaar werd Henk nog een herinnering overhandigd voor 60 jaar lidmaatschap.

Na het overlijden  van Riet en Marjan is Henk de derde uit het gezin dat is weggevallen. We zijn Henk zeer dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend. Het is moeilijk voor te stellen, dat we Henk niet meer op ons veld of in de zaal zullen zien. Een icoon  en sportvriend is weggevallen.

We wensen Evelien, kinderen en kleinkinderen van harte sterkte om dit gemis te verwerken.

 

Bertus van den Berkt