29 nov 2021

Fiks maatje te groot voor ODIK

ODIK 1 speelde op 27 november zijn eerste wedstrijd van de zaalcompetitie 2021-2022, in de Hoofdklasse A, thuis tegen Fiks uit Oegstgeest. Voor een lege tribune, maar wel met een prachtig spandoek dat de hele lengte van de zaal besloeg.
Het herenkwartet bestond uit Cees, Melle, Bart en Milko, Ard ontbrak door een zware knieblessure. Bij de dames kon niet worden beschikt over Melissa (quarantaine), Liesbeth (enkelblessure) en Rosilde (werk op Covid-afdeling). De plek naast Brandien, Sandra en Rhodé werd daardoor ingevuld door Floor, die voor Odik 4 uitkomt.
Als je dan weet dat Fiks over een voltallig excellent dames-kwartet met League ervaring beschikte, dan kan je al nattigheid voelen.

Het ontbreken van publiek werd gecompenseerd door een livestream uitzending, prima verzorgd door Pieter, met co-commentator Ard en cameraman Elion.

Odik kwam op een 1-0 voorsprong, maar de vreugde was van korte duur. Fiks nam het initiatief en zette Odik onder zware druk. De rood-witten boden wel uitstekend weerstand, maar konden niet voorkomen dat Fiks een 13-17 ruststand op het scorebord zette. Het aandeel van de Fiks-dames was daarbij groot, zij scoorden de meeste doelpunten.
Halverwege de 2e helft wist Odik de achterstand te beperken tot 4 doelpunten (18-22) en dat gaf wel een realistisch beeld van de krachtsverhoudingen. De eindstand van 24-30 was dus wat vertekend.
Bart zorgde nog voor een unicum door een groene kaart te scoren (5 minuten tijdstraf) en hoopgevend was het feit dat Melle zijn oude vorm weer terug lijkt te krijgen, hij speelde een heel sterke wedstrijd. Dat geldt bij de dames voor Sandra, die vooral in aanvallend opzicht weinig onderdeed voor haar ijzersterke tegenstandster.

Samenvattend: geen punten maar een sterk optreden van het team van Ruud en Kasper, dat perspectief biedt voor het vervolg van deze loodzware competitie.