20 apr 2024

Eerste nederlaag ODIK F2

Na de knappe overwinning vorige week tegen medekoploper Regio’72 F2 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen MIA F3 op het programma. Een tegenstander waar uit nog met 4-8 gewonnen werd.

Om 9.30 uur startte de wedstrijd in de Veluwehal en de jongsten van ODIK F2 kwamen uitstekend uit de startblokken. Via Fiene en tweemaal Anouk stond er al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord, waarna MIA de eerste treffer liet aantekenen. Cas, die zijn tweede wedstrijd speelde, wist zijn allereerste treffer te maken en zo stond ODIK F2 na 10 minuten op een riante 4-1 voorsprong.

In het tweede deel kwam het bezoekende MIA F3 sterk opzetten en leek ODIK de weg naar de korf even volledig kwijt. Gezegd moet worden dat MIA maar weinig schoten nodig had om te scoren en door vier doelpunten op rij keek ODIK in de rust opeens tegen een 4-6 achterstand aan en was de zo mooie voorsprong volledig uit handen gegeven.

Na rust knokte ODIK F2 zich uitstekend terug. Anouk zorgde voor 5-6 maar MIA liet ook weer een doelpunt noteren : 5-7. ODIK kwam door treffers van uitstekend spelende Fiene en Jasper na 30 minuten korfbal terug tot 7-7 en alles leek weer volledig mogelijk.

In het slotkwart moest het dan gaan gebeuren, maar opnieuw was het MIA dat de score opende en op 7-8 voorsprong wist te komen. ODIK had het lastig maar wist heel knap nog via Fiene de gelijkmaker binnen te schieten 8-8.  Een gelijkspel leek in de maak, maar in de slotminuut verspeelde ODIK de bal gevaarlijk richting de korf van MIA en wisten de bezoekers de bal op te pikken en de beslissende goal te maken : 8-9. ODIK F2 stond voor het eerst dit seizoen met lege handen en dat natuurlijk wel een teleurstelling. Over twee weken kan ODIK F2 het verlies goed maken, want dan wordt op bezoek gegaan in Bennekom bij DVO F6. Ook een sterke tegenstander, aangezien ze op de derde plaats staan, dus ODIK zal vooral ook verdedigend scherp aan de start moeten verschijnen.

’s Avonds was ODIK F2 (met de F1) team van de week en mochten oplopen met de vedetten van ODIK 1 in de wedstrijd tegen DeetosSnel 1. Ook voor ODIK 1 helaas geen punten, maar de kinderen hebben met volle teugen genoten en gingen vermoeid met rode wangetjes naar huis toe. Ze zullen ongetwijfeld heerlijk geslapen hebben…..