24 jun 2023

BREAKING NEWS: ODIK blijft toch in de Hoofdklasse

BARNEVELD – Een bizarre ontknoping van het korfbalseizoen. ODIK handhaaft zich namelijk buiten de lijnen alsnog in de Hoofdklasse. Ook komend zaalseizoen komen de Barneveldse korfballers dus uit op het één na hoogste korfbalniveau van Nederland.

Dat maakt korfbalbond KNKV dinsdagavond bekend. Eerder dit jaar werd de zaalkorfbalcompetitie stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. ODIK was op dat moment al gedegradeerd. Op onderling resultaat hielden de Barnevelders wel hekkensluiter SCO achter zich. 

Nu volgt er dus toch nog een escape en dat heeft alles te maken met de uitbreiding van de hoogste korfbalklasse van Nederland: de Korfbal League. Die telt volgend seizoen geen 10, maar 12 ploegen. Daardoor komt er ook ruimte voor 2 extra ploegen in de Hoofdklasse en handhaaft ODIK zich als nummer 7 van de ranglijst dus alsnog.

Trots en blij

Vorig jaar promoveerde de Barneveldse korfballers voor het eerst in hun bestaan naar het één na hoogste niveau van Nederland. Een historische prestatie. Dit jaar lieten de Barnevelders korfballers zien dat ze het bijna alle ploegen in de Hoofdklasse moeilijk kunnen maken en werden er een aantal knappe zeges geboekt.

“Het voelt onwerkelijk om op deze manier in de Hoofdklasse te blijven, maar we zijn er niet minder blij om”, laat bestuurslid Mathijs Kroes namens ODIK weten. “Dit is een beloning voor het feit dat onze selectie tot de allerlaatste wedstrijd geknokt heeft. We zijn ontzettend trots op de spelers en staf en gaan nog een jaar genieten van topkorfbal in Barneveld.”

League-debuut voor Van Woudenberg

Ook voor vertrekkend trainer Hugo van Woudenberg krijgt het seizoen een verrassend staartje. Zijn nieuwe club Oost-Arnhem promoveert namelijk volgend seizoen onverwacht naar de Korfbal League. Daar kwam wat geluk bij kijken: voor de laatste vrije plek op het allerhoogste niveau werd namelijk geloot tussen de nummers twee van beide Hoofdklassen: Oost-Arnhem en Nieuwerkerk. De nieuwe ploeg van Hugo van Woudenberg bleek daarbij het fortuinlijkst en dus mag de Barneveldse trainer/coach zich na zijn succesjaren bij ODIK opmaken voor een nieuw korfbalavontuur.