18 mei 2024

Bijna 60… (deel 3)

ODIK heeft op diverse locaties gespeeld. Vóór dat we ons huidige prachtige complex aan de Rebellaan hadden, speelden we op een terrein aan de Barnseweg. Maar ver daarvoor, in de jaren ’60 van de vorige eeuw, had ODIK zijn thuisbasis op de plek waar nu het openluchtbad Oosterbos is; tussen de Oostlaan en het Oosterse Bos. Het bijgevoegde krantenartikel gaat daar over.

Nel Bokhorst, één van de ODIK’kers van het eerste uur, vertelde daar een grappige anekdote over: “Leuk verhaal bij het kleedhok was dat we op een zaterdag op het veld kwamen en toen bleek dat de (tijdelijke) kleedruimte verdwenen was. In verband met het aan te leggen zwembad en omdat men de kleedgelegenheid elders nodig had. Men had er een direktiekeet voor in de plaats gezet. De direktiekeet had slechts één ruimte …niet handig voor een gemengde sport.

Bijgaand ook een van de vele teamfoto’s uit die periode. Het is een veld-twaalftal, waarop ook de echtgenoot van Nel, Herman Bokhorst, staat. Aan de bloemen te zien was het team net kampioen geworden. Ook de drie roemruchte gebroeders Remijn staan op deze foto. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting en eerste stappen van ODIK in het korfbalwereldje.