23 jul 2024

ASVD 1 – ODIK 1

Op 8 oktober speelde ODIK 1 de uitwedstrijd tegen ASVD 1 uit Dronten. ODIK won de wedstrijd met 18-26. Door deze winst bezet ODIK nu de 3e plek in de 1e klasse B, achter Juventa en  Amicitia. 

De Barneveldse Krant schreef het volgende over deze wedstrijd:

Na een tegenvallende serie heeft ODIK zaterdag in een aantrekkelijke wedstrijd ASVD met klinkende cijfers verslagen. In Dronten werd met 18-26 voor een uitstekend spelend ODIK dat nu weer derde staat.
Hoewel ASVD al vlug op een 2-0 voorsprong stond, nam ODIK snel het initiatief over en gingen de Barnevelders met een 7-11 voorsprong rusten. In het tweede deel kwam de thuisploeg nog even terug tot een marge van drie, maar was ODIK uiteindelijk duidelijk te sterk. Jasper Twilt speelde een sterke wedstrijd bij ODIK en jeugdspeelster Isa ter Rahé debuteerde in de slotfase in de hoofdmacht met een fraai doelpunt van flinke afstand.

Trainer Ruud van de Hoef: ,,Natuurlijk ben ik erg blij met het resultaat, de gevolgen voor de ranglijst en dat we eindelijk veel gescoord hebben, maar ik ben vooral tevreden over hoe we het gedaan hebben. Wij hebben erg goed gespeeld tegen een leuke en minder fysieke tegenstander. Wij hebben best een lastige periode gehad, zijn ook positief kritisch naar elkaar geweest en dan ben ik blij en trots dat we dit hebben gepresteerd. Wij hebben vandaag met veel plezier gekorfbald, dat gaf veel energie”. Zaterdag reist ODIK af naar Vriezenveen voor het treffen met het als tweede geklasseerde Amicitia.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 10, Jasper Twilt 7, Bart Evers 2, Cees Snoei 2, Melle Smit 1, Brandien van de Fliert 1,Liesbeth Bouter 1, Isa ter Rahé 1 en Rhodé Hartkamp 1.

Jos Verkerk was onze fotograaf bij die wedstrijd, zijn foto’s staan hieronder.