Afscheid…

Zaterdag 15 juni 2019 stond in het teken van het afscheid nemen.

Diede, Bart en Chrisja zwaaien af

Het begon vrij “onschuldig”, met het afzwaaien van Diede, Chrisja en Bart uit de A-1. Maar zij komen volgend seizoen uit bij de senioren en blijven dus gelukkig bij ODIK spelen.
Hun afscheidswedstrijd  was niet echt waar ze op gehoopt hadden; tegenstander Oost Arnhem A1 is ongeslagen kampioen in deze 1e klasse C en had totaal geen medelijden met ODIK A1, dat met 2 puntjes uit 14 wedstrijden op de laatste plaats in deze poul staat.
Aan de 8-18 uitslag valt eerlijk gezegd ook echt niks af te dingen. Nou ja, volgend jaar weer nieuwe kansen…

Ook bij ODIK 2 was er sprake van een afscheid, maar dan wat meer definitief.

Maarten en Jordi verlaten het veld

Maarten Ike en Jordi van Kattenbroek stoppen na een aantal jaren in de seniorenselectie met korfballen.
Natuurlijk verdwijnen zie niet helemaal uit beeld (Maarten is b.v. nog voorzitter van de Jeugd TC), maar zij hangen wel hun korfbalschoenen aan de wilgen. En daarmee vervliegt een behoorlijke portie kwaliteit en ervaring uit de ODIK gelederen.
Hun wedstrijd, in ODIK 2 tegen MIA 2, verliep de eerste helft erg moeizaam en stroef en leidde tot een minimale (6-5) voorsprong bij rust. Een donderspeech van coach Kasper had kennelijk effect, want de tweede helft trok het team de gashendel open en rolde het de Amersfoorters met 23-13 overtuigend op.
ODIK fotograaf Rob Stolk kon die tweede helft wegens verplichtingen elders niet met de camera vastleggen, maar gelukkig kon René Oosterom met zijn camera zijn plek langs de lijn innemen. Beelden van deze wedstrijd en het afscheid van Maarten en Jordi zijn daardoor hier te zien.

Luuk wordt omhelsd door zus Floor

Over de wedstrijd van ODIK 1 tegen KVZ valt, zo heb ik me laten vertellen, niet veel bijzonders te zeggen. Het was zo’n typische laatste wedstrijd na een lang en zwaar seizoen, waarbij niets meer op het spel staat. ODIK won met 19-14 van de ploeg uit Zutphen.
KVZ wordt gecoacht door Elmar Hesselink, die in 2013 en 2014 in ODIK 1 speelde en komend seizoen weer een trainersrol bij ODIK gaat vervullen.
Ook in deze wedstrijd was de belangrijkste gebeurtenis het afscheid van een speler.
En niet van zó maar een!!
Eén van ODIK’s beste spelers ooit, “Lucky Luuk” van de Kuilen, stopt er na een lange reeks van jaren op het hoogste niveau mee. We zullen hem ook in de toekomst zeker bij ODIK blijven zien, maar niet meer in die vaak spraakmakende en weergaloze optredens binnen de lijnen van ODIK 1.
Dank zij René Oosterom zijn beelden van deze wedstrijd en het afscheid van Luuk hier te zien.