02 apr 2023

Afscheid in stijl

Op 1 april 2023 namen Cees, Milko, Brandien en Anke afscheid van ODIK 1 en dat is bepaald geen grap. Dit illustere kwartet heeft een belangrijke rol gespeeld bij de prestaties van ons vlaggenschip in de afgelopen jaren en zullen in de toekomst node worden gemist.

Degradatie uit de Hoofdklasse B was onlangs al een feit geworden, waardoor ODIK zonder al te grote druk aan de afsluitende wedstrijd van dit zaalseizoen, tegen Nieuwerkerk, kon beginnen. Bij het voorstellen van de ploegen werd ODIK vergezeld door het Team van de Week, dat dit keer bestond uit een grote groep spelers uit de F-jeugd. Zoveel zelfs, dat een deel van de groep werd “uitgeleend” aan de tegenstander van vandaag.

Anke scoort de aansluiter

Odik startte scherp en vol overtuiging, waardoor het er naar uitzag dat een evenwichtige strijd zou ontstaan. Maar dat bleek even later niet het geval. Coach Ruud vd Hoef zag dat zijn ploeg verdedigend (door matig voorverdedigen en matig 1-1 verdedigen) geen controle over de wedstrijd kreeg en aanvallend niet bij machte was om een antwoord te vinden op de verdedigende druk van Nieuwerkerk. De blauwhemden hadden bovendien het vizier scherp afgesteld en beschikken over een aantal topschutters. Dat resulteerde in een teleurstellende 6-13 ruststand.

De 18-18 van Cees

“Wedstrijd gespeeld” zou je dan denken, maar ODIK wist zich goed te herpakken. Vooral het vak van Cees, Bart, Anke en Brandien kreeg de smaak te pakken en wees het team de goede kant op. De uitblinkende aanvoerder Cees had bovendien nog 2 “killer-blok’s” in huis waarmee hij Nieuwerkerk zowaar aan het wankelen kreeg.

Met nog 3 minuten op de klok prikte Anke de aansluitingstreffer (17-18) erin en een halve minuut later wist Cees het talrijke publiek op de banken te krijgen door de gelijkmaker te scoren. Helaas zag ODIK geen kans om een stunt uit te halen, want het sterke Nieuwerkerk scoorde 2 keer op rij en had de wedstrijd in de tas. Daarmee was het tijd om de vertrekkende spelers een publiekswissel te gunnen. Onder luid applaus verlieten zij met een grote bos bloemen het veld.

In de resterende tijd lukte het invalster Sandra nog wel om te scoren, maar dat kon niet voorkomen dat Nieuwerkerk met een 19-21 eindstand de winst mee naar huis kon nemen. Ondanks het verlies hield ook Ruud vd Hoef een goed gevoel over aan deze wedstrijd. “Met deze wedstrijd kunnen we met opgeheven hoofd naar het veld, waar we vol voor het kampioenschap gaan” was zijn positieve conclusie. Ook bij de vertrekkende spelers overheerste het goede gevoel van een strijdbare en sterke tweede helft waarmee zij in stijl afscheid van de zaalcompetitie hebben kunnen nemen.