16 okt 2024

Handhaving voor ODIK/Jansen van de Griftklimaattechniek 2, hoofdmacht blijft op titelkoers

Na een goede wedstrijd, waarin ODIK 2 overtuigend met 8-16 won van Sparta 2 en daarmee handhaving in de competitie veiligstelde, was het tijd voor ODIK 1 om het op te nemen tegen Sparta 1. Ondanks het regenachtige begin was het grotendeels lekker weer op de Nijkerkse velden.

De wedstrijd begon stroef voor beide teams. Pas in de 27e minuut wist Jasper het eerste doelpunt te maken voor ODIK. De wedstrijd kwam daarna wel op gang met mooie kansen van beide kanten. Maarten, Gijs-Jan en Jasper lieten voor de rust nog van zich horen met ieder een doelpunt, waardoor de stand op 4-4 kwam te staan.

De spanning was om te snijden, want alles was nog mogelijk in de tweede helft. Dankzij doelpunten van Esther, Pieter en Rosilde liep ODIK uit naar een 5-7 voorsprong, maar Sparta bleef vechten en bleef gevaarlijk.

In de slotfase zorgden Gijs-Jan (2) en Maarten (3) voor een heerlijke voorsprong van 8-12, maar het was nog steeds niet genoeg. Sparta kwam terug tot 11-12, waardoor de spanning weer volledig terugkeerde. In de laatste minuut kreeg Jasper de kans om de wedstrijd definitief te beslissen met een vrije bal. Zoals zo vaak, schoot hij beheerst raak en bracht de eindstand op 11-13.

Met deze belangrijke overwinning kan ODIK aanstaande zaterdag kampioen worden als ze winnen van ASVD. Het 1e gaat deze week hard aan de bak om ook dan weer de punten in Barneveld te houden.

De selectie kan terugkijken op een succesvol weekend met als uitkomst 4 punten. Hopelijk zien we jullie allemaal langs 5 oktober langs de lijn om het 1e naar het kampioenschap te schreeuwen!